'Dune'-regisseur Denis Villeneuve regisseert nieuwe scifi-film 'Rendezvous with Rama'

'Dune'-regisseur Denis Villeneuve regisseert nieuwe scifi-film 'Rendezvous with Rama'

Na Denis Villeneuves denderende succes met Dune (2021), zal de regisseur opnieuw werken aan een scifi-film. Hij pakt Rendezvous with Rama op, een verhaal geschreven door de inmiddels overleden Arthur C. Clarke die ook de klassieker 2001: A Space Odyssey (1968) schreef.

Rendezvous with Rama zal net als Villeneuves voorgaande films Prisoners (2013) en Blade Runner 2049 (2017) geproduceerd worden door Alcon Entertainment. Daarnaast toont ook acteur Morgan Freeman interesse in de film. Freeman en zijn productiepartner Lori McCreary hadden de rechten van Rendezvous with Rama in handen van 1973 tot 2018, maar tot een film kwam het uiteindelijk niet. Freeman en McCreary zullen Villeneuves project financieel ondersteunen met hun productiebedrijf Revelations Entertainment.

Clarkes verhaal gaat over een groep astronauten die de opdracht krijgt een buitenaards ruimteschip dat recht door het zonnestelsel raast, te stoppen. Ondertussen is men op aarde ervan overtuigd dat deze missie zal leiden tot het eerste contact tussen de mens en buitenaardse intelligentie.

Rendezvous with Rama zal speciaal voor film herschreven worden door Scott Brick. Wie er verder nog aan de film mee zullen werken, is vooralsnog onbekend. Ook details over wanneer de opnames beginnen of vanaf wanneer de film te zien is, zijn onbekend.

Rendezvous with Rama
Een scifi-film geschreven door Arthur C. Clarke, de schrijver van 2001: A Space Odyssey, over astronauten die een reusachtig interstellair ruimteschip verkennen dat op de zon afstevent.
Beeld: Still '2001: A Space Odyssey'
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Celebrities BioscoopDune (2021)Rendezvous with Rama

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws