'Spider-Man: No Way Home' beleeft op twee na grootste wereldwijde debuut ooit

'Spider-Man: No Way Home' beleeft op twee na grootste wereldwijde debuut ooit

Spider-Man: No Way Home (2021) is een hit. Zelfs tijdens de pandemie weet de nieuwe Marvel-film met Tom Holland iedereen naar de bioscopen te trekken. De film beleefde de afgelopen dagen namelijk op twee na het grootste debuut ooit.

En daarmee was het openingsweekend voor Spider-Man: No Way Home goed voor ruim 587 miljoen dollar wereldwijd. De enige twee films die in hetzelfde tijdsbestek meer opleverden, zijn Avengers: Endgame (2019) met 1.2 miljard dollar en Avengers: Infinity War (2018) met 640 miljoen dollar. Deze twee films openden na de release ook gelijk in China, terwijl No Way Home daar nu nog niet is uitgekomen.

Met een budget van 200 miljoen dollar en marketingkosten van zo'n 100 miljoen dollar, zitten Sony en Marvel in ieder geval nu al in de positieve cijfers. Dat mag ook wel met een film die al voor de release werd bestempeld als een van de beste superheldenfilms aller tijden. Benieuwd of onze recensent daar ook zo over denkt? Lees hier onze recensie van Spider-Man: No Way Home.

De nieuwe film speelt zich direct af na de gebeurtenissen in Spider-Man: Far From Home (2019), toen Mysterio (Jake Gyllenhaal) de wereld liet zien wie Spider-Man echt is. De onthulling heeft grote gevolgen voor het dagelijkse leven van Peter, zelfs zo erg dat het de levens van zijn beste vriend Ned (Jacob Batalon) en vriendin MJ (Zendaya) beïnvloedt. Wat kan hij nu nog doen? Hij besluit Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) om hulp te vragen.

Spider-Man: No Way Home draaide slechts drie dagen in de bioscoop totdat dit weekend de bioscopen weer dicht moesten. De Marvel-film is weer op het witte doek te bewonderen zodra de bioscopen weer open mogen, hopelijk al op 14 januari.

Spider-Man: No Way Home (2021)
8.3
Spider-Man is ontmaskerd en kan zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld.
Beeld: Still 'Spider-Man: No Way Home' via Filmdepot / Marvel 2021 / CPII
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsSpider-Man: No Way Home (2021)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws