Eerste trailer te zien van waargebeurde oorlogsfilm 'Die Wannsee Konferenz'

Eerste trailer te zien van waargebeurde oorlogsfilm 'Die Wannsee Konferenz'

Die Wannsee Konferenz (2022), de waargebeurde oorlogsfilm over een zwarte dag tijdens de Tweede Wereldoorlog, verschijnt volgende maand (hopelijk) in de bioscoop. Vandaag is alvast de eerste intrigerende trailer te zien.

Het is 20 januari 1942. In villa Marlier, aan de oevers van de Wannsee in Berlijn, vindt een conferentie plaats met leden van het naziregime. Leider Reinhard Heydrich is aanwezig om te praten over het 'Jodenvraagstuk', beter bekend als de Holocaust. De bijeenkomst over de systematische massamoord begon om 12:00 uur en duurde slechts twee uur. De vergadering kwam bekend te staan als de Wannseeconferentie.

Bekijk hier de trailer van Die Wannsee Konferenz:

De oorlogsfilm is geregiseerd door Matti Geschonneck, de Duitse regisseur die eerder Liebesjahre (2011) en Das Ende einer Nacht (2012) maakte. De hoofdrollen worden gespeeld door Fabian Busch, Jakob Diehl, Philip Hochmair, Godehard Giese, Maxmillian Brückner en Matthias Bunschuh.

Afbeelding via Filmdepot
Afbeelding via Filmdepot

Die Wannsee Konferenz draait vanaf 24 februari in de bioscoop, mits de theaters dan weer open mogen.

Die Wannsee Konferenz (2022)
7.5
In de ochtend van 20 januari 1942 vindt aan de oevers van de Wannsee in Berlijn een conferentie plaats met vooraanstaande leden van het naziregime.
Beeld: Still 'Die Wannsee Konferenz' via Filmdepot
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video's Films BioscoopDie Wannsee Konferenz (2022)

Meer video's

Meer video's

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws