Vervolg op 'Zero Contact' met Anthony Hopkins wordt eerste film ooit opgenomen op Antarctica

Vervolg op 'Zero Contact' met Anthony Hopkins wordt eerste film ooit opgenomen op Antarctica

Het bijna volledig met ijs bedekte continent Antarctica is het koudste continent op aarde. De laagste temperatuur ooit op Antarctica gemeten is -93,2 °C en toch waagt regisseur Rick Dugdale zich, als eerste ooit, aan opnames voor zijn vervolg op de speelfilm Zero Contact op dit continent.

Zero Contact is voor het grote publiek nog niet eens te zien geweest en nu al beweegt Dugdale hemel en aarde voor het vervolg. De eerste film werd bijna volledig via Zoom opgenomen en volgt vijf personages van over de hele wereld die allemaal toegewijd zijn aan de overleden tech-titaan Finley Hart, gespeeld door Anthony Hopkins. Hart deed voor zijn dood een geheime uitvinding: een machine die dé oplossing is voor alle problemen van de mensheid; een machine die een einde zal maken aan al het leven op aarde. De vijf steken hun koppen via Zoom bij elkaar om deze zogenaamde oplossing te stoppen.

Alsof een film opgenomen via Zoom nog niet uniek genoeg was, gaat Dugdale nu nog een stapje verder. De regisseur bevestigde onlangs in een interview dat er 15 crew- en castleden van Zero Contact afgereisd zijn naar Antarctica om scènes op te nemen voor het tweede deel. De opnames zijn verspreid over zes dagen. Overigens behoort Hopkins niet tot de afgereisde cast. Deze reis vergde veel voorbereiding en ze ontvingen hiervoor advies van ontdekkingsreiziger Sebastian Copeland en schrijver David Childress. Zo werden alle camera's standaard uitgerust met handwarmers, werd iedereen geacht meerdere laagjes kleding te dragen en moest er te allen tijde oogbescherming gedragen worden.

Het zal nog even duren voordat we deze avontuurlijke film kunnen bewonderen, zeker gezien het feit dat we in Nederland de kans nog niet hebben gehad om de eerste film, Zero Contact, te bewonderen. Zero Contact zal in mei voor een breder publiek beschikbaar komen.

Beeld: Still 'Zero Contact' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Bioscoop

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws