Jane Campions 'The Power of the Dog' verbreekt Netflix-record

Jane Campions 'The Power of the Dog' verbreekt Netflix-record

De North Dakota Film Critics hebben The Power of the Dog (2021) uitgeroepen tot beste film van het jaar. Met deze prijs op zak verbreekt de western met Benedict Cumberbatch een Netflix-record. Een Oscar lijkt aanstaande.

Met 21 prijzen voor beste film is The Power of the Dog de film met de meeste prijzen voor beste film. De western stoot daarmee drievoudig Oscarwinnaar Roma (2018) van de troon. Met al deze prijzen én dit record op zak lijkt een zege op de komende Oscars bijna onvermijdelijk voor de film van regisseur Jane Campion.

Hoewel Netflix steeds vaker een gouden beeldje in ontvangst mag nemen, is het de streamingdienst nog niet gelukt om dé Oscar voor beste film in de wacht te slepen. The Trial of the Chicago 7 (2020) wist vorig jaar de 6 Oscarnominaties niet te verzilveren en Mank (2020) won 'slechts' de Oscars voor beste productie-ontwerp en beste cinematografie. Wellicht dat The Power of the Dog Netflix dit jaar aan dat langverwachte beeldje voor beste film van het jaar kan helpen.

De western speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw en gaat over een stel rijke Montana broers, Phil (Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons). Phil is slim en wreed, terwijl George kieskeurig en zachtaardig is. Samen zijn ze eigenaar van de grootste ranch in hun Montana-vallei. Wanneer George in het geheim trouwt met de plaatselijke weduwe Rose (Kirsten Dunst), voert een boze Phil een meedogenloze oorlog om haar te vernietigen door haar zoon Peter als pion te gebruiken.

The Power of the Dog is nu te zien op Netflix. De Oscars vinden dit jaar plaats op 27 maart.

The Power of the Dog (2021)
6.9
Kijk op Netflix • 'The Power of the Dog' speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw. De broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) zijn elkaars grootste tegenpolen.
Beeld: Still 'The Power of the Dog' via Netflix / Kirsty Griffin
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixThe Power of the Dog (2021)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws