'Hamilton' wordt door Disney+ gecensureerd

'Hamilton' wordt door Disney+ gecensureerd
24 juni 2020 om 09:22

Disney+ heeft de musical Hamilton (2020) gecensureerd om aan de Amerikaanse richtlijnen te kunnen voldoen en geen R-rating (17+) te krijgen. Om aan de eisen van de PG-13-rating te voldoen, mag maar één keer 'fuck' gezegd worden en in Hamilton gebeurde dat drie keer. Schrijver en hoofdrolspeler Lin-Manuel Miranda liet zich hierover uit op Twitter.

Het onderwerp kwam naar boven toen een fan zich afvroeg of de film gecensureerd zou zijn nadat de leeftijdsclassificering bekend werd. Daarop antwoordde Miranda met de volgende Tweet:

Miranda lijkt het belangrijker te vinden dat de film wel gewoon door iedereen en dus ook door kinderen gekeken mag worden, want "ik heb letterlijk twee fucks opgegeven zodat de kinderen het kunnen zien". Dat hij het enigszins onzinnig vindt blijkt wel als hij daarna zegt dat: "Je kan thuis zingen wat je maar wil (je kan zelfs het album synchroon afspelen!)".

Of dit ook het geval is in de Nederlandse versie is nog even afwachten, omdat de regels hier anders zijn dan in Amerika. Bij de kijkwijzer is grof taalgebruik niet bepalend voor de leeftijdsclassificatie. Hamilton zal vanaf 3 juli te zien zijn op de streamingdienst.

Hamilton (2020)
8.8
'Hamilton' draait om het leven van een van Amerika's belangrijkste oprichters: Amerikaans politicus, militair, advocaat, econoom en de eerste minister van Financiën:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Hamilton' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films Disney+Hamilton (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten