Makers 'Narcos' werken aan een miniserie van 'The Phantom of the Opera'

Makers 'Narcos' werken aan een miniserie van 'The Phantom of the Opera'
24 juni 2020 om 15:04

Gaumont, het Franse productiebedrijf achter de Netflix-series Narcos (2015–2017) en F is for Family (2015– ), gaat een miniserie produceren van het iconische boek van Gaston Leroux: The Phantom of the Opera.

De zesdelige serie wordt ontwikkeld onder leiding van de Britse tak van het productiebedrijf. Als leidraad voor het project nemen ze de originele roman van Leroux uit 1910, de serie wordt dus niet gebaseerd op de mega populaire musical The Phantom of the Opera, van Andrew Lloyd Webber. Dit gebeurde toen ook voor de miniserie Les Misérables (2018–2019), die terugviel op het originele boek en niet op de gelijknamige musical.

Het bekende gotische verhaal gaat over de misvormde componist die in het Opera theater in Parijs woont en daar verliefd wordt op de zangeres Christine Daaé. Deze liefde veroorzaakt helaas veel miserie.

The Phantom of the Opera is inmiddels al vaker geadapteerd. In 1925 werd er een stomme film over gemaakt en in 2004 maakte Joel Schumacher zijn eigen versie met The Phantom of the Opera (2004). De regisseur overleed eerder deze week op 80-jarige leeftijd.

Voor de nieuwste adaptatie in de vorm van een miniserie zal schrijver Anthony Horowitz zich bezighouden met het script. Het is nog onduidelijk of de serie op Netflix te zien zal zijn naar aanleiding van de eerdere series die het productiebedrijf voor de streamingdienst maakte. Omdat de Britse tak van het Gaumont aan de serie werkt, is het ook goed mogelijk dat de serie uitgezonden wordt op BBC.

Beeld: Still 'The Phantom of the Opera' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand NetflixNarcos (2015–2017)F is for Family (2015– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws