Releasedatum 'Tenet' toch verder uitgesteld naar augustus

Releasedatum 'Tenet' toch verder uitgesteld naar augustus
26 juni 2020 om 08:22

Hoewel er enige kans bestond dat Warner Bros. Tenet (2020) na een eerste uitstel van twee weken de release nog verder zou vertragen, hoopten we toch dat dit niet zou gebeuren. De studio besluit nu echter, tegen de wensen van Christopher Nolan in, dat we de nieuwste blockbuster pas halverwege augustus te zien krijgen.

Het is een grote klap voor alle bioscopen die met smart wachten op nieuwe films om te kunnen draaien, maar ook voor filmliefhebbers die maar al te graag weer eens een nieuwe klapper op het witte doek hopen te zien. De rerelease van Nolans Inception (2010) tijdens het tienjarig jubileum van de film (16 juli), waar kijkers getrakteerd zouden worden op een speciale preview van Tenet, is ook uitgesteld.

Het besluit volgt na een nieuwe stijging in coronabesmettingen in de VS en nadat onder andere de staat New York besluit de bioscopen voorlopig nog dicht te houden. De studio, die zo'n 200 miljoen dollar neerlegde voor Tenet, hoopt met het uitstel een groot verlies te voorkomen. Pas als de bioscoopzalen goed gevuld kunnen worden lijkt het rendabel voor hen. Hoewel dit niet meer dan logisch is voor een bedrijf, blijft het jammer.

Nu Tenet verder is uitgesteld naar 12 augustus in de VS (en waarschijnlijk naar 13 augustus in Nederland), is Mulan (2020) voorlopig de enige grote blockbuster die uitkomt. Deze nieuwe live-action Disney-remake is, hoe het er nu uitziet, vanaf donderdag 23 juli in de bioscoop te zien.

Tenet (2020)
In 'Tenet' keert een man terug uit de dood. Hij is onderdeel van een team dat de Derde Wereldoorlog moet voorkomen, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Tenet' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films BioscoopMulan (2020)Tenet (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten