Netflix aangeklaagd voor 'Enola Holmes' met Millie Bobby Brown

Netflix aangeklaagd voor 'Enola Holmes' met Millie Bobby Brown
26 juni 2020 om 09:27

Volgens de erfgename van Sir Arthur Conan Doyle, de schrijver van Sherlock Holmes, zou Netflix niet het recht hebben om het verhaal van de zus Enola Holmes te mogen verfilmen. De makers van de film met Millie Bobby Brown en Henry Cavill, Enola Holmes (2020), worden aangeklaagd.

De Doyle-familie zou de streamingdienst geen toestemming hebben verleend om de film te maken met de personages uit de originele verhalen. Toch zouden we verwachten van een grote speler als Netflix dat ze hun zaken goed op orde hebben voordat ze beginnen aan een dergelijk groot project.

De verwarring is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan doordat alle Sherlock Holmes-verhalen van voor 1923 onlangs zijn vrijgesteld voor het publiek om te gebruiken. Het auteursrecht is dus komen te vervallen. Echter, dit geldt niet voor de laatste tien verhalen van Doyle, die tussen 1923 en 1927 uitkwamen. Ook al baseert Netflix de film op het boek van Nancy Springer, The Enola Holmes Mysteries, volgens de Doyle-familie hebben ze toestemming nodig om het personage Enola, dat stamt uit die latere jaren van Doyle, te gebruiken in de adaptatie.

Enola Holmes (2020)
Bij de verdwijning van hun moeder loopt het zusje van Sherlock en Mycroft Holmes weg om zelf een voortvluchtige privédetective te worden.

Toen Doyle zijn oudste zoon verloor tijdens de Eerste Wereldoorlog keerde hij terug naar de verhalen van Sherlock Holmes en vondt hij het niet meer genoeg dat de detective slimmer en analytischer is dan iedereen, hij moet daarnaast ook een menselijke kant hebben. Om hem nieuwe relaties aan te laten gaan bedacht de schrijver toen zijn zus, Enola.

Het is nog onduidelijk wie er gelijk gaat krijgen van de rechter. Als Netflix de film samen met Legendary mag uitbrengen, dan zal deze in september op de streamingdienst te zien zijn. Ondanks het slechte nieuws van de rechtzaak geven de makers een nieuw kijkje in Enola Holmes met een paar eerste beelden:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Enola Holmes' via Netflix
Tekst: Bron

Meer over:

Films Algemeen Video on demand NetflixEnola Holmes (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten