Jennifer Hudson is Aretha Franklin in eerste trailer 'Respect'

Jennifer Hudson is Aretha Franklin in eerste trailer 'Respect'
29 juni 2020 om 13:28

Dat Jennifer Hudson kon zingen wisten we al, maar dat ze de perfecte persoon is om de rol van de iconische zangeres Aretha Franklin te spelen bewijst ze nu in de eerste trailer van de biopic Respect (2020).

Franklin begon ooit als kind te zingen in het zangkoor van haar vaders kerk en groeide uiteindelijk door tot een internationale superster. Zoals de titel van de film over haar leven al aangeeft moest de zangeres als Afro-Amerikaanse vrouw constant respect afdwingen bij haar collega's en bazen. Franklin stierf in 2018 op 76-jarige leeftijd.

Respect volgt Franklins opkomst naar roem. De trailer werd zondagavond uitgebracht tijdens het optreden van Hudson tijdens de muzikale BET Awards. Franklin heeft voor haar dood Hudson zelf aangewezen om haar te spelen in de film.

Bekijk hier de eerste beelden van Respect:

Hudson zong eerder naast Beyoncé in de film Dreamgirls (2006). De actrice en zangeres speelde daarnaast ook in films als Winnie (2011), Black Nativity (2013) en Cats (2019).

Respect wordt geregisseerd door Liesl Tommy, van wie dit de eerste speelfilm is. Tommy is daarnaast de eerste zwarte vrouw die genomineerd is voor een Tony toen ze in 2016 het toneelstuk Eclipsed regisseerde. Het verhaal voor de film komt van Callie Khouri en het script is geschreven door Tracey Scott Wilson.

Respect draait vanaf donderdag 7 januari 2021 in de bioscoop.

Respect (2020)
Het levensverhaal van de legendarische R&B-zanger, Aretha Franklin. 'Respect' volgt Aretha Franklins carrière vanaf de dagen dat ze als kind in een koor in de kerk van haar vader zong tot ze een internationale superster werd.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Respect' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Algemeen CelebritiesRespect (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten