'John Wick'-regisseur maakt zich hard voor een Oscar voor stuntwerk

'John Wick'-regisseur maakt zich hard voor een Oscar voor stuntwerk
29 juni 2020 om 14:01

Regisseur van John Wick (2014), Chad Stahelski, is ervan overtuigd dat de Oscars met een nieuwe categorie moeten komen om het stuntwerk in Hollywood te erkennen als belangrijk onderdeel van de filmkunst.

Stahelski begon zijn carrière als stuntman en werkte als stuntcoördinator op de set van The Matrix (1999) en de twee vervolgen, voorafgaand aan zijn regiedebuut met John Wick. Zijn eerste film wordt gezien als hét voorbeeld van een brute actiefilm waarin vooral de stunts van hoge kwaliteit zijn.

Niet gek dus dat Stahelski erkenning zoekt voor het stuntwerk dat echt een vak apart is binnen de filmwereld. Vooral vandaag de dag waarin superheldenfilms en actiefilms zeer geliefd zijn onder het grote publiek is het volgens de regisseur tijd dat ook de Oscars een prijs uitreiken in deze categorie. Andere ceremonies zoals de SAG Awards doen dit al.

Hoewel hij benadrukt dat hij en zijn stuntcollega's het werk niet doen voor de erkenning, vindt Stahelski het toch belangrijk om stuntwerk een onderdeel te maken van de Oscars:

Het is gewoon logisch dat als negen verschillende afdelingen Oscars krijgen, dat een grote afdeling als stunts ook meegenomen wordt. Als er tien man zijn waarvan er maar negen een snoepje krijgen, dan is het niet meer dan logisch dat de tiende dat ook krijgt.

Stahelski is momenteel bezig met het regisseren van de tv-serie Gangsters of Shanghai. Daarnaast werkt hij aan John Wick: Chapter 4 (2022) en een remake van Highlander (1986).

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'John Wick 3: Parabellum' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Algemeen CelebritiesJohn Wick (2014)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten