Agenten van acteurs mogen nu ook stemmen tijdens de Oscars

Agenten van acteurs mogen nu ook stemmen tijdens de Oscars
30 juni 2020 om 16:39

Managers of agenten van acteurs zijn volgens henzelf lang buitengesloten gebleven bij de Oscars. De organisatie maakt nu bekend dat ook zij vanaf nu hun stem mogen uitbrengen tijdens de belangrijkste prijzenceremonie van Hollywood.

Tot dusver mochten enkel leden van de Academy op de films stemmen. Je wordt hiervan lid als je in de afgelopen tien jaar aan minimaal één film hebt gewerkt of in mee hebt gespeeld, én wordt aangedragen door twee bestaande leden of na een aanvraag wordt toegelaten door het bestuur. Op deze manier telt de Academy ruim 9.000 leden.

Toen agenten zich hard maakten voor stemrecht bij de Oscars klonk de kritiek dat zij belanghebbend zouden zijn en enkel zullen stemmen op hun eigen cliënten. Maar dit argument gaat niet op aangezien PR-werknemers ook belanghebbend zijn en wél mogen stemmen. De Academy besloot daarom dat het hoog tijd is voor de agenten om dit stemrecht te bemachtigen.

Alle agenten die al lid zijn zullen overgeplaatst worden naar een afdeling speciaal voor agenten. De Academy hoopt later deze week de uitnodigingen voor leden op te sturen.

De Oscars ontvangen jaarlijks veel kritiek op het grote aantal blanke en mannelijke stemmers. Ook is maar een klein deel van de groep jonger dan 40 jaar. Echt representatief kun je dit niet noemen, maar met veel druk van buitenaf past de Academy zich langzaam aan.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten