'Ocean's'-acteur en komiek Carl Reiner overleden op 98-jarige leeftijd

'Ocean's'-acteur en komiek Carl Reiner overleden op 98-jarige leeftijd
30 juni 2020 om 16:19

Carl Reiner, bekend van zijn rol als Saul in the Ocean's-trilogie en van de show The Dick Van Dyke Show die hij oprichtte, is maandagavond overleden. De acteur en filmmaker is 98 jaar oud geworden.

Reiner verbleef in zijn huis in Beverly Hills. Zijn assistent Judy Nagy laat aan Variety weten dat zijn familie bij hem was toen hij overleed. Zijn vrouw was al eerder, in 2008, overleden.

Reiner staat bij de meesten bekend om zijn rol in The Dick Van Dyke Show, waarin hij de rol speelde van de hedendaagse komiek Alan Brady. Alan nam het personage van Dick constant op de hak.

In 2016 gaf Reiner een interview over het ontstaan van de show:

Reiner was daarnaast ook regisseur en producent van verschillende films, onder andere van Oh, God! (1977), The Jerk (1979) en All of Me (1984). In zijn totale carrière won hij maar liefst 9 Emmy's, een Grammy, en in 2000 won hij de eervolle Mark Twain prijs voor Humor.

Reiner laat zijn dochter Sylvia Anne en zijn twee zoons Rob en Lucas achter. Rob Reiner treedt in de voetsporen van zijn vader en is een bekende Amerikaanse acteur die onder andere de vader van Leonardo Dicaprio's personage speelde in The Wolf of Wall Street (2013).

Bekijk hier de introductie van Carl Reiners personage in Ocean's Eleven (2001):

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Ocean's Eleven' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films Series Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten