'The Batman' is de populairste bioscoopfilm van 2022

'The Batman' is de populairste bioscoopfilm van 2022

Gisteren was de laatste grote dag voor The Batman (2022) waarop de film exclusief in de bioscoop te zien was, tijd om de rekening op te maken! De film heeft tot nu toe een bioscoopomzet gemaakt van $751 miljoen dollar. Daarmee is het de best verdienende film van het jaar, wereldwijd.

In de Verenigde Staten bracht The Batman $361 miljoen op. Internationaal komt daar nog eens zo'n $386 miljoen bij. Omdat de film vanaf vandaag te zien zal zijn via HBO Max wordt verwacht dat de opbrengst na vandaag niet veel meer stijgen zal. Warner Bros. voorzitter, Jeff Goldstein, reageerde op het heugelijke nieuws:

De ongelooflijke reacties die we hebben gehoord in het hele land zijn een bewijs van zowel de blijvende kracht van deze iconische DC-films als de enorme vraag die er nog steeds is om films te ervaren op het grote scherm. We feliciteren alle betrokkenen met het bereiken van deze indrukwekkende mijlpaal.

Het eerste weekend na de release leverde The Batman internationaal maar liefst $124 miljoen op. Dit markeert het beste debuut voor een Warner Bros.-film sinds Joker (2019). In de Verenigde Staten bracht de film in het eerste weekend $134 miljoen op. Het grote succes komt ietwat als een verrassing omdat vrij vroeg al bekendgemaakt werd dat The Batman snel na de bioscooprelease vanuit huis te streamen zou zijn. De vraag die nu nog onbeantwoord is, is of de film thuis net zo vaak bekeken zal worden als in de bioscoop of dat een ieder die de film wilde zien, hem reeds gezien heeft in de bioscoop. Het zal snel blijken.

The Batman is vanaf vandaag te zien op HBO Max.

The Batman (2022)
7.8
Kijk op HBO Max • Twee jaar lang heeft Bruce Wayne (Robert Pattinson) de straten van Gotham City bewaakt als de Batman. Hij is een schrikbeeld voor criminelen geworden en heeft zo de duistere kant van de stad leren kennen.
Beeld: Still 'The Batman' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop Films HBO MaxThe Batman (2022)

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws