Netflix bereikt kantelpunt, gaat reclame introduceren

Netflix bereikt kantelpunt, gaat reclame introduceren

Netflix doorstaat op zijn zachtst gezegd een lastige week. Nadat de streamingdienst voor het eerst in tien jaar tijd dalende abonneecijfers bekendmaakte, namen hun aandelen op de koers een flinke duikvlucht. Nu komt daar nog eens groot nieuws bij: de streamingdienst lanceert binnenkort een nieuwe abonnementsvorm mét reclame.

Na jaren volhouden dat er geen reclame zou komen, is dat nu toch het geval. CEO Reed Hastings laat in een interview weten dat ze hun strategie moeten aanpassen en dat de huidige abonnementsvormen op de schop gaan. De Netflix-baas benadrukt dat klanten altijd een keus blijven hebben; niet elk abonnement krijgt reclame.

Degenen die Netflix hebben gevolgd, weten dat ik tegen de complexiteit van reclame ben geweest en een grote fan van de eenvoud van een abonnement. Maar hoezeer ik daar ook een fan van ben, ik ben een grotere fan van de keuze van de consument. En consumenten die graag een lagere prijs willen en reclametolerant zijn, laten krijgen wat ze willen, is heel logisch.

Netflix-baas Reed Hastings

Hastings legt de schuld dus feitelijk bij de kijkers. Toch lijkt het er meer op dat de streamingdienst nu deze kant op wordt geduwd door de vele opkomende concurrenten. Nu HBO Max in Nederland beschikbaar is, moet Netflix er een tandje bij zetten om tegen zulke lage prijs (in vergelijking met hun ruime aanbod) op te kunnen.

Ook wil Netflix, naast het toevoegen van reclame bij een goedkoper abonnement, het delen van accounts buiten een huishouden aanpakken. Om dit in de toekomst tegen te gaan, startte de streamingdienst in een aantal landen al een test om abonnees te laten bijbetalen voor gebruikers van hun account buiten het huishouden. Of dit wereldwijd ook echt wordt doorgevoerd, zal uit de test moeten blijken.

Details over het nieuwe Netflix-abonnement met reclame zijn nu nog niet bekend. Tevens is het onbekend wanneer dit wordt gelanceerd.

Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Video on demand Netflix

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws