Guillermo Del Toro trok uit veiligheidsoverwegingen zelf stekker uit filmen van 'Nightmare Alley'

Guillermo Del Toro trok uit veiligheidsoverwegingen zelf stekker uit filmen van 'Nightmare Alley'
2 juli 2020 om 16:03

13 maart werd door Disney aangekondigd dat de productie van Nightmare Alley van de hand van Guillermo del Toro zou worden opgeschort als gevolg van de coronapandemie. Nu blijkt dat het een besluit van de regisseur was. Del Toro zou zelf de studio hebben benaderd.

Dat maakt de regisseur bekend in een interview met IndieWire.

We stopten de shoot een week voordat de industrie ermee ophield. We reageerden supersnel, we stelden zelf aan de studio voor om te stoppen voordat dat van ons gevraagd zou worden.

Volgens de regisseur heeft dat de film weten te redden en is op die manier voorkomen dat iemand van de cast of crew het coronavirus opliep.

We zaten grotendeels van de tijd binnen. We waren letterlijk bezig met het filmen van een grote scène. Tijdens de lunch spraken we met de studio en toen we terugkwamen zeiden we: 'Iedereen laat alles achter en ga nu weg'.

Nightmare Alley is het vervolg op Del Toro's The Shape of Water (2017), de film die de regisseur de oscar voor beste film én beste regisseur opleverde. Nightmare Alley is een bewerking van de gelijknamige roman van William Lindsay Gresham uit 1946.

Te zien is Bradley Cooper als ambitieuze carnavalsmedewerker met een speciaal talent voor het manipuleren van mensen met zijn woorden. Zijn personage wordt verliefd op een mysterieuze psychiater (Cate Blanchett), die veel gevaarlijker blijkt te zijn dan hij zich ooit had kunnen voorstellen. De cast bestaat verder uit carnavalsmedewerker Molly (Rooney Mara), Clem Hoately (Willem Dafoe) en Bruno the Strongman (Ron Perlman).

Hoewel de regisseur hoopt de productie in de herfst weer te kunnen oppakken, weet hij tevens dat niets zeker is. In de tussentijd begint de productie van zijn musical Pinocchio (2021) wel weer langzaamaan op gang te komen. Del Toro vervolgt dat hij voor elke productie veiligheidsprotocollen heeft opgesteld bestaande uit ongeveer 80 pagina's, zodat als de camera's weer gaan rollen, dat op een veilige manier kan gebeuren.

Tijdens de quarantaine is de regisseur bezig geweest met het editen van Nightmare Alley en het checken van het geluid voor Pinocchio.

Nightmare Alley
Een corrupte oplichter werkt samen met een psychiater om mensen te verleiden tot het geven van geld. Een remake van de film uit 1947.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still The Shape of Water (2017) via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsNightmare Alley

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten