'Captain Marvel 2' in de maak voor Disney+

'Captain Marvel 2' in de maak voor Disney+
23 januari 2020 om 09:08

Er was informeel al over gesproken, maar gezien de opbrengsten van Captain Marvel (2019) en Brie Larson’s deal voor het meewerken aan meerdere films was het eigenlijk al een uitgemaakte zaak dat Marvel een vervolg op de eerste film zou gaan maken. Maar nu is Disney's Marvel Studio dan officieel begonnen aan Captain Marvel: The Marvels (2022).

Brie Larson zal in het tweede deel terugkeren als de onverschrokken Carol Danvers, alias Captain Marvel, een voormalige militair piloot die kosmische energie gebruikt om sterker te worden en haar krachten inzet voor planeet Aarde wanneer interplanetaire gevaren de wereld bedreigen.

Het nieuws is mede naar buiten gekomen doordat Disney en het Marvel Cinematic Universe-team druk bezig zijn met het inlijven van schrijver Megan McDonnell om het script te maken. Zij lijkt de juiste persoon voor deze klus, aangezien ze al onderdeel is van het schijversteam voor WandaVision (2020–2021), een van de series die Marvel nu al voor Disney+ aan het maken is. Er is een verband met de wereld van Carol Danvers (de wereld van Captain America) en de wereld van die serie, omdat er een volwassen Monica Rambeau in WandaVision zit, waarvan de moeder een vriendin en collega-piloot van Carol Danvers is.

Een grotere vraag is echter op dit moment wie de regie in handen gaat nemen voor de film. Het lijkt er namelijk op dat zowel Anna Boden als Ryan Fleck niet terugkomen voor Captain America 2. Marvel lijk dus nog steeds te zoeken naar een vrouwelijke regisseur om hun visie voor de film naar het grote doek te brengen.

De originele film was de 22e Marvel Studios-film, maar de eerste met een vrouwelijke held als hoofdpersoon. Naast wie de regie in handen gaat nemen blijft natuurlijk ook nog de vraag welk deel van Carol's verhaal de film zal belichten…

Beeld: Copyright Marvel Studios 2019
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Disney+Captain Marvel: The Marvels (2022)

Lees ook:

Meer Disney+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws