Vanaf vandaag op Netflix: Jamie Lee Curtis gaat de confrontatie aan met gemaskerde moordenaar in 'Halloween'

Vanaf vandaag op Netflix: Jamie Lee Curtis gaat de confrontatie aan met gemaskerde moordenaar in 'Halloween'

Nog nooit deed een Halloween-film het zo goed als Halloween (2018). De film behaalde een record en bracht een flink bedrag op tijdens het halloweenweekend van 2018 en versloeg daarmee alle eerdere films van de reeks. De populaire film is vanaf vandaag te zien op Netflix.

De scream queen wordt hoofdrolspeelster van de halloweenfilms, Jamie Lee Curtis, ook wel genoemd. De dochter van filmsterren Janet Leigh and Tony Curtis, maakte haar speelfilmdebuut als Laurie Strode in Halloween (1978). Niet alleen Curtis brak door, maar ook de film deed het goed en werd gevolgd door Halloween II (1981), Halloween III: Season of the Witch (1982), Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988), Halloween 5 (1989), Halloween: The Curse of Michael Myers (1995), Halloween H20: 20 Years Later (1998) en Halloween: Resurrection (2002) waarin Curtis keer op keer moet vrezen voor de gemaskerde moordenaar Michael Myers.

Halloween (2018)
6.5
Kijk op Netflix • In 'Halloween' keert Laurie Strode terug om de confrontatie aan te gaan met Michael Myers. Veertig jaar geleden ontsnapte ze aan zijn slachtpartij tijdens Halloween en sindsdien heeft ze nachtmerries over deze gemaskerde seriemoordenaar.

Jarenlang verscheen er geen nieuwe halloweenfilm meer totdat Curtis in 2018 terugkeerde naar haar vertrouwde rol als Laurie in Halloween. Het was haar goede vriend en onofficiële peetzoon Jake Gyllenhaal die haar uiteindelijk overtuigde opnieuw in de rol van Laurie te kruipen. Het resultaat is per vandaag op Netflix te zien.

Beeld: Still 'Halloween' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixHalloween (2018)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws