Disney kondigt nieuwe Pixar-film 'Elemental' aan

Disney kondigt nieuwe Pixar-film 'Elemental' aan

Disney en Pixar onthullen eindelijk de titel van hun nieuwste project met de titel Elemental. De film staat gepland voor het vaderdagweekend van 2023 en wordt geregisseerd door Peter Sohn, bekend van Partly Cloudy (2009) en The Good Dinosaur (2015).

Ember en Wade nemen ons mee op reis door een stad waar vuur-, water-, land- en luchtbewoners samenleven. Het jonge duo staat op het punt om iets elementairs te ontdekken en wel: hoeveel ze eigenlijk gemeen hebben. Sohn haalt de inspiratie voor zijn nieuwste project uit zijn eigen jeugd.

Mijn ouders emigreerden begin jaren zeventig uit Korea en zette een bruisende supermarkt op in de Bronx. We behoorden tot de vele families die naar het beloofde land verhuisden. We mengden ons allemaal in een grote melting pot van verschillende culturen, talen en buurten. Deze ervaring heeft mij naar Elemental geleid. Het verhaal is geïnspireerd op de elementen vuur, water, land en lucht. Sommige elementen vermengen zich met elkaar en andere niet. Wat als deze elementen tot leven zouden komen?

Peter Sohn

Volgens de huidige planning verschijnt Elemental op 16 juni 2023 in de Verenigde Staten, de Nederlandse releasedatum is hoogstwaarschijnlijk rond dezelfde datum. Over castleden is nog niets vermeld. Wel werd de bovenstaande, eerste schets van de personages in de film onthuld.

Beeld: Still 'Elemental' via Walt Disney Benelux
Tekst: Walt Disney Benelux

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws