Disney+ geeft nieuwe details over goedkoper abonnement met reclame

Disney+ geeft nieuwe details over goedkoper abonnement met reclame

Na Netflix komt ook Disney+ binnenkort met reclame. De streamingdienst lanceert volgend jaar tevens een goedkoper abonnement waarbij je tijdens films en series af en toe reclame voorbij ziet komen. Ook onthult Disney+ hoe dat er concreet uit zal zien.

Vier minuten aan reclame per uur

De reclames duren slechts vier minuten per uur, dus dit betreft relatief korte reclames die je film of serie onderbreken. De dienst neemt daarmee een slimme zet door minder reclame te tonen dan bijvoorbeeld het Amerikaanse Peacock, dat nu vijf minuten aan reclame per uut toont. Op HBO Max is in de VS tevens al reclame te zien, namelijk vier reclames per uur. Disney+ volgt daarmee op ongeveer dezelfde lijn.

Familievriendelijke reclames

Disney+ zal zich daarnaast beperken tot familievriendelijke reclames, om zo hun imago te behouden. Advertenties over alcohol of politieke onderwerpen zijn daarom niet toegestaan, alhoewel je die in Nederland gelukkig toch al niet vaak ziet. Ook zouden ze geen reclames van concurrenten willen tonen, wat ook weer een logische zet is.

Pas in 2023

Eind van het jaar verschijnt het goedkopere reclame-abonnement al in de VS, waar dus al meerdere streamingdiensten reclames bevatten. Pas in de loop van 2023 rolt Disney+ deze strategie vervolgens uit in de rest van de wereld. Een precieze datum is nu nog niet bekend.

Dit najaar al reclame op Netflix

Hoewel Disney+ nu duidelijkheid geeft over de reclames, is er nog veel onduidelijk bij Netflix. Hoeveel advertenties daar komen, is nog steeds niet bekend. Het is vooral belangrijk om te realiseren dat het gaat om een goedkoper abonnement, waarbij je dus minder betaalt dan de huidige prijs maar daarentegen wel reclame krijgt te zien. Blijf je bij je huidige abonnement, dan krijg je dus helemaal geen reclame te zien. Over de prijs van dit goedkopere abonnement is nog niets bekend, maar dit zal in ieder geval een stuk goedkoper zijn dan de huidige abonnementen. Het goedkopere abonnement lijkt dus vooral een goed alternatief voor mensen die financieel minder breed zitten en reclame daarom voor lief nemen.

Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

Meld je nu aan!

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Disney+

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws