RTL verwijdert scènes uit 'Gooische Vrouwen 2' wegens stereotypering

RTL verwijdert scènes uit 'Gooische Vrouwen 2' wegens stereotypering
4 juli 2020 om 11:56

In een tijd waarin opnieuw kritisch word gekeken naar films en series en hoe zij mensen van kleur neerzetten, doet ook RTL aan zelfreflectie. De zender heeft besloten een aantal scènes te verwijderen uit Gooische Vrouwen 2 (2014), omdat deze 'stereotyperend' en 'ongepast' zouden zijn, zo verklaren ze zelf.

Van de in totaal acht fragmenten gaat het vooral om de uit Burkina Faso-afkomstige Komo (gespeeld door Djédjé Apali). RTL vindt de manier waarop de Afrikaanse man vertoond wordt achteraf niet passend. Regisseur Will Koopman zou de discussie zelf begonnen zijn en heeft vervolgens de zender benaderd om actie te ondernemen.

Hoewel stereotypering in Gooische Vrouwen is toegepast op alle personages, vindt zij sommige scènes achteraf gezien ongepast.

RTL

De zender zal de versie op Videoland zo snel mogelijk aanpassen. Wanneer de geschrapte versie te zien is, is nog niet bekend. Het is niet gebruikelijk dat films achteraf worden aangepast, ook niet bij RTL. Dit keer, vooral omdat de regisseur er zelf over begint, lijken ze een uitzondering te maken. "In het geval van Gooische Vrouwen 2 waren we het eens met de makers."

In de trailer van Gooische Vrouwen 2 zie je Komo kort voorbijkomen:

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Gooische Vrouwen 2' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Algemeen TelevisieGooische Vrouwen 2 (2014)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten