Oekraïnse filmmaker Sergei Loznitsa onthult trailer van 'The Natural History of Destruction'

Oekraïnse filmmaker Sergei Loznitsa onthult trailer van 'The Natural History of Destruction'

De nieuwe documentaire van de Oekraïense filmmaker Sergei Loznitsa gaat morgen in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes. De film heet The Natural History of Destruction en draait om de bombardementen van de geallieerde troepen op de Duitse bevolking tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Loznitsa was vorig jaar ook al in Cannes te vinden voor de première van zijn film Babi Yar. Context (2021), waarvoor hij een speciale juryprijs won voor beste documentaire. Die film draait om een van de grootste massa-executies in de geschiedenis in een ravijn nabij Kyiv in 1941. De nieuwe film van de Oekraïner gaat wederom over de Tweede Wereldoorlog, maar benadert het thema dit keer van een andere kant. Bekijk de trailer van The Natural History of Destruction hieronder:

Loznitsa liet zich voor zijn nieuwe documentaire inspireren door het gelijknamige boek van de Duitse schrijver W.G. Sebald. In zijn film maakt hij gebruik van een heleboel archiefbeelden, waarmee hij de strategische bombardementen van de geallieerde troepen in kaart brengt. Die aanvallen waren bedoeld om de legers en wapens van Duitsland te vernietigen, maar zorgden ook voor een hoop burgerslachtoffers. Vervolgens kijkt de filmmaker naar hoe er later op deze gebeurtenissen werd gereflecteerd in literatuur en media.

The Natural History of Destruction gaat morgen in première op het Filmfestival van Cannes. Het is nog niet bekend wanneer de film in Nederland te zien zal zijn.

Beeld: Poster 'The Natural History of Destruction' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video's

Meer video's

Meer video's

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws