Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, Oscarwinnaar Dunkirk (2017) van Christoper Nolan.

Uitgelichte films op tv week 21

RTL8 zendt vandaag aangrijpende dramafilm Gifted (2017) uit. In een klein stadje in de buurt van Tampa, Florida, woont de zevenjarige Mary Adler (Mckenna Grace) met oom en voogd Frank (Chris Evans). Haar beste vriendin is haar 40-jarige buurvrouw, Roberta (Octavia Spencer). Op haar eerste dag in de eerste klas toont ze een opmerkelijk wiskundig talent, wat indruk maakt op haar lerares, Bonnie Stevenson. Mary krijgt een beurs aangeboden voor een privéschool voor begaafde kinderen. Maar Frank wijst het af. Gebaseerd op de ervaringen van zijn familie met soortgelijke scholen, vreest hij dat Mary geen kans zal hebben op een normale jeugd…

Dinsdag kijk je naar Jason Momoa in Aquaman (2018). Arthur Curry (Momoa) is altijd al anders geweest dan de rest en ontdekt dat hij afstamt van de Atlantiërs. Hij is de rechtmatige erfgenaam van de troon van het onderzeese koninkrijk van Atlantis, maar zijn kwaadaardige halfbroer Orm (Patrick Wilson) probeert de zeven onderwaterrijken te verenigen en oorlog te voeren met het oppervlakte. Arthur moet Aquaman worden om Atlantis en de mensenwereld te redden van Orms kwade plannen.

Bekijk hier de trailer van Aquaman:

Woensdag kijk je naar de waargebeurde dramafilm Miracles from Heaven (2016). De 10-jarige Annabel leeft een normaal leven met haar vader Kevin, moeder Christy, en zusjes Abbie en Adelynn, totdat ze plotseling ziek wordt met een zeer zeldzame ziekte waardoor ze geen voedsel kan verwerken. Terwijl zij en haar moeder naar het Boston Children's Hospital reizen om behandelingen voor haar ziekte te zoeken, glijdt hun geloof weg. Maar na een ongelooflijk bizar ongeluk en een ontmoeting met de almachtige God, verbazen en inspireren Annabel en haar familie de mensen om hen heen.

Veronica zendt donderdag superheldenfilm The Dark Knight Rises (2012) uit. Acht jaar na de gebeurtenissen in The Dark Knight (2008) vinden we Gotham in een tijd van rust. Dit is te wijten aan Batman (Christian Bale) die de schuld op zich neemt voor de moord op Harvey Dent. Er is echter een nieuwe schurk genaamd Bane (Tom Hardy) aangekomen en hij heeft als doel de stad over te nemen en de waarheid te onthullen achter wie Harvey Dent werkelijk was.

The Dark Knight Rises (2012)
8.4
Kijk op HBO Max • Gotham City krijgt te maken met een nieuw gevaar: Bane (Tom Hardy), een wrede schurk die in het verleden ernstig gewond is geraakt en een verdovend gas nodig heeft om te overleven.

Vrijdag kijk je naar de Oscarwinnende oorlogsfilm Dunkirk (2017). 400.000 Britse en Franse soldaten zitten vast in de Franse havenstad Duinkerken. De enige uitweg is over zee, en de Duitsers hebben luchtoverwicht en bombarderen de Britse soldaten en schepen zonder veel tegenstand. De situatie ziet er slecht uit en uit wanhoop stuurt Groot-Brittannië burgerboten naast de zwaar beproefde marine om te proberen de belegerde troepen te evacueren. De film is nu ook te zien op HBO Max en via Pathé Thuis.

Zaterdag wordt gevierd met de Oscarwinnende sciencefictionklassieker Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980). Luke Skywalker, Han Solo, Prinses Leia en Chewbacca worden aangevallen door de Keizerlijke strijdkrachten en hun AT-AT walkers op de ijsplaneet Hoth. Terwijl Han en Leia ontsnappen in de Millennium Falcon, reist Luke naar Dagobah op zoek naar Yoda.

Bekijk hier de trailer van Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back:

Veronica sluit de week af met Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983). Keizer Palpatine, Darth Vader, en het Keizerrijk zijn een nieuwe Death Star aan het bouwen. Ondertussen is Han Solo gevangen genomen en Luke Skywalker heeft R2-D2 en C-3PO gestuurd om te proberen hem te bevrijden. Prinses Leia, vermomd als premiejager, en Chewbacca gaan ook mee.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'Dunkirk' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws