Mike Myers zou dolgraag nog meer 'Shrek'-films maken: 'Ik speel graag Shrek'

Mike Myers zou dolgraag nog meer 'Shrek'-films maken: 'Ik speel graag Shrek'

Mike Myers, de man die Shrek tot leven bracht in Shrek (2001) en daarna nog drie films, zou het "geweldig" vinden als hij nog veel meer films over het personage zou mogen maken: "Eén Shrek-film per jaar zou ik geweldig vinden".

In een interview met GQ Magazine is de Austin Powers-acteur open over zijn rol als de groene oger. Als het aan hem lag, zouden er nog veel meer films in de reeks zijn.

Je kent de oude grap: ik zou geen lid willen zijn van een club die mij als lid zou hebben. Zo heb ik me altijd gevoeld. Het concept om van een zichzelf verafschuwende oger naar een zichzelf accepterende oger te gaan was betekenisvol voor mij. Ik speel graag Shrek. Als ik één Shrek-film per jaar zou moeten doen, zou ik het geweldig vinden.

Mike Myers

Shrek had oorspronkelijk een Canadees accent

In hetzelfde interview onthult Myers dat hij eigenlijk een Canadees accent in gedachten had voor Shrek, maar dat hij uiteindelijk toch overstapte op het inmiddels iconische Schotse accent van de oger. De acteur moest de eerste film opnieuw opnemen met het Schotse accent.

Toen ik benaderd werd om Shrek te doen, deed ik het oorspronkelijk als Canadees en daarna nam ik het opnieuw op als Schots omdat dat het meest arbeidersklasse [accent] leek te zijn. Ik hou ook van de Schotse mensen. Ik heb Schotse voorouders. Ik ben voornamelijk Engels, maar Liverpool is de poel van leven tussen Schotland, Engeland en Ierland.

Mike Myers

Mogelijk vijfde Shrek-film in de maak

In 2018 werd vanuit Variety bericht dat er een Shrek-revival in de maak is, maar een nieuwe film is nog steeds niet officieel aangekondigd. Of er ooit nog een vijfde deel komt, zal moeten blijken. Binnenkort kunnen we in ieder geval genieten van Puss in Boots: The Last Wish (2022), dat zich afspeelt in hetzelfde Shrek-universum. Deze draait vanaf komende december in de bioscoop.

Puss in Boots: The Last Wish (2022)
De dappere, vogelvrije Gelaarsde Kat komt erachter dat zijn passie voor gevaar en zijn minachting voor veiligheid hun tol hebben geëist.
Beeld: Still 'Shrek Forever After' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films BioscoopShrek (2001)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws