Paolo Sorrentino gaat voor Netflix 'È stata la mano di Dio' schrijven en regisseren

Paolo Sorrentino gaat voor Netflix 'È stata la mano di Dio' schrijven en regisseren
8 juli 2020 om 16:24

Paola Sorrentino, de regisseur van La grande bellezza (2013) en Youth (2015), gaat een film schrijven en regisseren voor streamingsservice Netflix. De Oscar-winnende filmmaker maakte de afgelopen jaren HBO-serie The New Pope (2020) en Berlusconi biopic Loro (2018)

Er zijn nog geen details bekend gemaakt over waar de film over zal gaan, alleen dat het plot gebaseerd is op een origineel idee van de regisseur zelf. In È stata la mano di Dio, die in het Engels 'The Hand of God' zal heten, gaat Sorrentino terug naar zijn geboortestad Napels. Zijn debuutfilm L'uomo in più (2001) werd daar ook gefilmd:

Ik ben enthousiast over het idee om precies twintig jaar na mijn eerste film weer in Napels te gaan filmen. È stata la mano di Dio wordt voor het eerst in mijn carrière een intieme en persoonlijke film, een roman die tegelijkertijd lichtvoetig en pijnlijk is. […] Deze film betekent voor mij: terug naar huis gaan.

David Kosse, de vice president van de afdeling Internationale Film binnen Netflix, kijkt uit naar de samenwerking met de regisseur:

Ik ben altijd al een grote fan geweest van Paolo Sorrentino, dus zodra we [È stata la mano di Dio] kregen, wisten we dat we met hem wilden samenwerken aan dit project. Het is een eer om samen te werken met een van de grootste filmmakers van Europa en om samen met hem zijn ongelooflijke verhaal naar de wereld te brengen".

È stata la mano di Dio
Een Italiaanse Netflix Original-film geregisseerd door Paolo Sorrentino.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe film van Paolo Sorrentino zal verschijnen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'La Grande Bellezza' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films NetflixÈ stata la mano di Dio

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten