'Halloween Kills' uitgesteld, regissseur onthult eerste teaser als troost

'Halloween Kills' uitgesteld, regissseur onthult eerste teaser als troost
9 juli 2020 om 10:45

Niet oktober dit jaar maar pas in oktober 2021 krijgen we het vervolg op de bekende horrorfranchise, Halloween Kills (2020), te zien. Regisseur John Carpenter onthult het slechte nieuws op Twitter. Om de pijn van de fans enigszins te verzachten plaatst hij tegelijkertijd een eerste teaser van de nieuwe film over Mike Myers.

Het uitstel van de releasedatum is het directe gevolg van de coronacrisis. Carpenter en studio Universal zijn bang dat ze grote verliezen draaien als ze Halloween Kills komende oktober al uitbrengen. Met nog dichte bioscopen in de VS en zalen met beperkte bezoekersaantallen in Nederland zien ze een release in deze tijd niet zitten.

Als we de film dit jaar uitbrengen zoals gepland, dan zouden we moeten accepteren dat de film niet in een optimale bioscoopevaring bekeken kan worden. Na al onze opties overwogen te hebben, besluiten we de bioscooprelease met een jaar uit te stellen.

John Carpenter

In de statement legt de regisseur verder uit dat, bovenop de traditionele release, Universal de plannen voor een IMAX-release heeft goedgekeurd. In 2021 zal Halloween Kills dus nóg intenser te beleven zijn. Tot slot laat hij weten dat ze begonnen zijn met het werken aan het laatste vervolg, Halloween Ends (2022). "De voorbereidingen zijn begonnen".

In de eerste teaser die Carpenter de wereld in slingert voor de fans, zien we Jamie Lee Curtis, Judy Greer en Kyle Richards bebloed in een auto terwijl ze schreeuwen naar de brandweer om het huis af te laten branden. De teaser eindigt met een glimp van Mike Myers. Bekijk de eerste beelden hier zelf:

Door het uitstel zal ook Halloween Ends opgeschoven worden, die nu pas in oktober 2022 in de bioscopen verschijnt.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Halloween Kills' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Algemeen BioscoopHalloween Kills (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten