Eerste beelden zwarte komedie 'Vaders & Zonen' met Fedja van Huêt nu te zien

Eerste beelden zwarte komedie 'Vaders & Zonen' met Fedja van Huêt nu te zien

Deze zomer komt Videoland met een nieuwe Nederlandse productie met hoofdrollen voor Fedja van Huêt en Guido Pollemans, genaamd Vaders & Zonen. De titel zegt het al, het is een verhaal over de relatie tussen vaders en zonen waarin we door een spectrum van emoties worden geleid. De eerste beelden zijn nu te zien.

Huêt en Pollemans kruipen in de huid van twee broers die ruimschoots profiteren van het pensioen van hun vader. Op een dag slaat het nootlot toe en ontdekken de twee broers dat hun vader dood voor de tv zit en dat terwijl er op geld gerekend wordt. Het tweetal komt met een eigenaardige oplossing, ze gaan op zoek naar een tijdelijke vervanger voor hun vader zodat het pensioen blijft binnenkomen. De tijd is gekomen dat de broers op eigen benen moeten leren staan.

Vaders & Zonen wordt geregisseerd door Jörgen Scholtens die de film ook schreef samen met Daan Windhorst en Pepijn van Weeren. Huêt die de rol van broer Loet speelt, is erg te spreken over zowel de film als zijn personage:

Ik vond het script van Vaders & Zonen geweldig. Ik hou van zwarte komedie in de stijl van de Coen Brothers en de eigen stijl van regisseur Scholtens. Loet was een heerlijk personage om te spelen, totaal anders dan hoe televisiekijkers me de afgelopen tijd gezien hebben.

Scholtens laat weten dat het een toegankelijke film is die hij een ieder aanraadt:

Met het tragikomische verhaal van Vaders & Zonen wil ik op een toegankelijke manier een beschouwing geven over het belang van gezonde ouder-kindrelaties. Wat doet het met een mens als zijn ouders hem niet hebben liefgehad? En wat doet het met je, al ben je al ver in je volwassen leven, als je ineens wel de aandacht en liefde krijgt die elk mens nodig heeft? Met deze film leef je mee met deze ontwikkeling van twee volwassen broers die in een paar maanden de gehele ontwikkeling van een kind meemaken van peuter tot puber. Uiteraard niet zonder weerstand wat prachtige, hilarische en hartverscheurende momenten oplevert. Echt een film om met je ouders te kijken of met je kind als je zelf ouder bent natuurlijk.

Vader & Zonen is vanaf 5 augustus te zien bij Videoland.

Beeld: Still 'Vaders & Zonen' via Millstreet films
Tekst: Bron 1, Bron 2

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Videoland

Meer Videoland

Meer Videoland

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws