Brad Pitt nadert einde van zijn carrière: 'Dit is mijn laatste etappe'

Brad Pitt nadert einde van zijn carrière: 'Dit is mijn laatste etappe'

Het lijkt een trend te zijn geworden: om de haverklap kondigt een acteur of actrice aan te stoppen met acteren óf om tijdelijk een pauze te nemen. Dit heeft ook Brad Pitt aan het denken gezet, die in een interview met GQ magazine laat weten dat het einde voor hem nabij is.

"Laatste etappe"

Pitt kwam de afgelopen jaren sporadisch voorbij in een rol, met als laatste een cameo in The Lost City (2022) nadat hij met Sandra Bullock een ruil voorstelde: voor zijn aanwezigheid in The Lost City zal Bullock ook even kort te zien zijn in zijn aankomende film Bullet Train (2022), zo besloten de twee toen ze bij dezelfde kapper zaten.

Na Bullet Train zal Pitt nog te zien zijn in Babylon naast Margot Robbie en Olivia Wilde, een film over de transitie in Hollywood van stomme films tot films waarin je acteurs kon horen praten. Maar volgens Pitt loopt zijn huidige carrière tegen een einde aan. Voor hem geldt nu vooral de vraag hoe hij zijn einde wil vormgeven.

Ik beschouw mezelf op mijn laatste etappe, een laatste semester of trimester. Wat gaat deze sectie worden? En hoe wil ik dat vormgeven?

Brad Pitt

Quentin Tarantino lovend over Pitt als acteur

Mocht Pitt echt stoppen binnenkort, dan zal Once Upon a Time… in Hollywood-regisseur Quentin Tarantino hem zeker missen als acteur, zo vertelt hij tevens aan GQ magazine.

[Brad Pitt] is een van de laatst overgebleven filmsterren van het grote scherm. Het is gewoon een ander ras van de mens. En eerlijk gezegd denk ik niet dat je precies kunt beschrijven wat dat is, want het is net als het beschrijven van sterrenglans. Ik merkte het toen we bezig waren met Inglourious Basterds (2009). Toen Brad in beeld was, had ik niet het gevoel dat ik door de zoeker van de camera keek. Ik had het gevoel dat ik naar een film keek. Alleen al zijn aanwezigheid in de vier muren van het frame maakte die indruk.

Quentin Tarantino

Niet de enige acteur die stopt

Onlangs kondigde meerdere van Pitts collega's aan te stoppen of een pauze te nemen. Zo komen er voorlopig geen films uit van Ryan Reynolds en Sandra Bullock, die beiden even toe zijn aan rust. Ook Jim Carrey zette een punt achter zijn carrière, die alleen terugkomt als een script héél goed is: "Misschien ga ik ooit nog verder, maar voor nu neem ik in ieder geval een pauze". Tot slot komt ook Bruce Willis niet meer op een filmset nadat hij gedwongen moest stoppen vanwege gezondheidsproblemen.

Brad Pitt is vanaf 4 augustus te bewonderen op het witte doek in Bullet Train.

Bullet Train (2022)
8.7
In 'Bullet Train' zien we Ladybug (Brad Pitt), een onfortuinlijke huurmoordenaar die vastbesloten is zijn werk voortaan vreedzaam te verrichten nadat zijn klussen iets te vaak zijn ontspoord.
Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Celebrities Bioscoop

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws