Russell Crowe heeft hoofdrol te pakken in waargebeurde thriller 'The Pope's Exorcist'

Russell Crowe heeft hoofdrol te pakken in waargebeurde thriller 'The Pope's Exorcist'

Russell Crow is binnenkort te zien als god Zeus in Thor: Love and Thunder (2022) en heeft ook al zijn volgende rol klaarstaan: de hoofdrol in een gloednieuwe bovennatuurlijke thriller over een priester die duizenden exorcismes uitvoerde voor het Vaticaan: The Pope's Exorcist (2023).

Gebaseerd op memoires van priester Amorth

Crowe speelt deze priester, de Italiaan Gabriele Amorth. Deze priester voerde in het echt ruim 100.000 exorcismes uit voor het Vaticaan. Vader Amorth overleed in 2016 en liet een schat aan verhalen na over zijn daden om de duivel uit mensen over de hele wereld te halen. Zijn verhaal werd vastgelegd in de bestseller An Exorcist Tells His Story, die nu dus wordt verfilmd.

Van regisseur gewisseld

De thriller wordt geregisseerd door Julius Avery, die eerder oorlogs-horrorfilm Overlord (2018) maakte. Oorspronkelijk was Ángel Gómez verbonden aan het project als regisseur, maar studio Screen Gems heeft hem toch vervangen voor Avery. Naast Crowe worden de overige hoofdrollen gespeeld door Chester Hastings, R. Dean McCreary en Evan Spiliotopoulos.

Crowe hard aan het werk

Voordat de opnames van The Pope's Exorcist kunnen starten, moet Crowe eerst zijn huidige projecten afronden. Momenteel is hij bezig met de perstour van Thor: Love and Thunder, nadat hij de opnames heeft afgerond van Sony's Kraven the Hunter (2023). Daarnaast is hij net klaar met de opnames van zijn eigen regieproject Poker Face (2022), dat al in oktober in première gaat, en schittert de acteur binnenkort naast Zac Efron in The Greatest Beer Run Ever. Nog genoeg Crowe in het verschiet dus.

Wanneer The Pope's Exorcist in première gaat, is nu nog niet bekend.

The Pope's Exorcist (2023)
Een verfilming van de bestseller-memoires 'An Exorcist Tells His Story' over priester Gabriele Amorth die ruim 100.000 exorcismes uitvoerde voor het Vaticaan.
Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsThe Pope's Exorcist (2023)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws