Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, Jim Carrey in The Truman Show (1998).

Uitgelichte films op tv week 27

Net 5 zendt vandaag romantische komedie Pretty Woman (1990) uit. Edward is een rijke zakenman die gespecialiseerd is in het overnemen van bedrijven om ze vervolgens stukje bij beetje te verkopen. Hij reist naar Los Angeles voor een zakenreis en besluit een prostituee in te huren. Ze vinden elkaar aardig en hij biedt haar geld aan als ze een hele week bij hem blijft.

Dinsdag kijk je naar actiefilm Phone Booth (2002), met Colin Farrell. Na het beantwoorden van een telefoontje vindt een oneerlijke en arrogante publicist uit N.Y. zichzelf gevangen in een telefooncel en wordt hij gegijzeld door een mysterieuze maar gevaarlijke chanteur, die van hem eist dat hij zijn oneerlijke houding tegenover zijn vrouw en de mensen van zijn dag-tot-dag toegeeft.

Bekijk hier de trailer van Phone Booth:

Woensdag kijk je naar Jim Carrey in The Truman Show (1998). Truman Burbank is een gewone man, die in een gewone stad woont. Maar Truman is niet gelukkig en wil de wereld zien. Hij wil weg uit zijn gelukkige, altijd opgeruimde, mooie eilandstadje aan de kust. Maar dan ontdekt Truman dat hij het middelpunt is van het succesvolle tv-programma The Truman Show. Al zijn hele leven lang woont hij in een grote tv-studio, waar een dorpje is nagebouwd en al z'n vrienden acteurs zijn.

Paramount Network zendt zesvoudig Oscarwinnaar Forrest Gump (1994) uit. Forrest Gump (Tom Hanks) is een eenvoudige man met een laag IQ maar met goede bedoelingen. Hij weet een grote rol te spelen bij belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo gaat hij in dienst bij het leger in Vietnam, wint hij medailles, creëert hij een beroemde garnalenvloot, vindt de smiley uit, schrijft bumperstickers en liedjes en hij ontmoet de president meerdere keren. Maar wat Forrest ook bereikt in zijn leven, de man kan alleen maar denken aan zijn jeugdliefde Jenny Curran (Robin Wright).

Forrest Gump (1994)
8.8
Kijk op Pathé Thuis • Forrest Gump vertelt het verhaal van de simpele man genaamd Forrest Gump. Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis.

Vrijdag kijk je naar klassieker Titanic (1997). Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) en Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) ontmoeten elkaar tijdens de fatale overtocht van de RMS Titanic in 1912. Wanneer het schip een ijsberg raakt, verandert de reis van de geliefden in een race om te overleven… De film is nu ook te zien op Disney+ en via Pathé Thuis.

Zaterdag wordt gevierd met Robert DeNiro in vijfvoudig Oscarwinnaar The Deer Hunter (1978). Michael, Steven en Nick zijn jonge fabrieksarbeiders uit Pennsylvania die zich aanmelden voor het leger om in Vietnam te vechten. Voordat ze vertrekken, trouwt Steven met de zwangere Angela, en hun bruiloftsfeest dient tevens als afscheidsfeest voor de mannen. Na enige tijd en vele verschrikkingen vallen de drie vrienden in handen van de Vietcong en worden ze naar een gevangenkamp gebracht waar ze gedwongen worden Russische roulette tegen elkaar te spelen.

Bekijk hier de trailer van The Deer Hunter:

Veronica sluit de week af met de Oscargenomineerde sciencefictionthriller Minority Report (2002). Het is de nabije toekomst, een toekomst waarin moorden zo gewoon zijn geworden, dat er een systeem moest worden opgezet. Dit systeem heet Precrime, waar 3 helderzienden moorden kunnen voorspellen voor ze gebeuren, zodat de politie de moorden kan stoppen. Dit systeem is in productie in Washington D.C., waar politieagent John Anderton (die 6 jaar eerder zijn zoon verloor aan een moord) in zijn carrière talloze moorden heeft gestopt. Op een dag komt hij erachter dat hij de volgende persoon is die een moord gaat plegen.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'The Truman Show' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws