Dakota Johnson blikt terug op hectiek tijdens 'Fifty Shades'-opnames: 'De hele tijd chaos'

Dakota Johnson blikt terug op hectiek tijdens 'Fifty Shades'-opnames: 'De hele tijd chaos'

Dakota Johnson, voor velen beter bekend als Anastasia Steele in de Fifty Shades of Grey-films, doet in een interview met Vanity Fair een boekje open over de constante hectiek die ze op de set beleefde van de filmreeks: "Het was de hele tijd een chaos".

Schrijfster E.L. James op de set

Een groot deel van die chaos werd, zo vertelt Johnson, veroorzaakt door schrijfster E.L. James, de vrouw achter de gelijknamige boekenreeks waar de films op zijn gebaseerd. James was tevens producent van de films en liep daarom de hele dag rond op de set, tot ergernis van de rest aan toe, als we Johnson mogen geloven.

Ze had veel creatieve controle, de hele dag, elke dag, en ze eiste gewoon dat bepaalde dingen gebeurden. Er waren delen van de boeken die gewoon niet zouden werken in een film, zoals de innerlijke monoloog, die soms ongelooflijk cheesy waren. Het zou niet werken om het hardop te zeggen. Het was altijd een gevecht. Altijd.

Dakota Johnson

Toch geen spijt van de Fifty Shades-films

Het was zo hectisch op de set dat Johnson soms zelfs scènes voor zichzelf moest herschrijven. Daar mocht schrijfster James dan weer niets van weten, zo legt de actrice uit.

We deden de opnames van de film die Erika [James] wilde maken, en daarna deden we de opnames van de film die wij wilden maken. De avond ervoor herschreef ik scènes met de oude dialoog, zodat ik hier en daar een regel kon toevoegen. Het was de hele tijd een chaos.

Ondanks de chaos heeft de Anastasia-actrice geen spijt van het avontuur.

Ik denk niet dat het een kwestie van spijt is. Als ik toen had geweten dat het zo zou gaan, denk ik niet dat iemand het gedaan zou hebben. […] Maar nee, ik heb er geen spijt van.

Johnson schittert volgende maand in een gloednieuw kostuumdrama van Netflix en is daarnaast gecast voor de nieuwe Marvel-film Madame Web (2023). De Fifty Shades-films zijn nu alledrie te bekijken via Pathé Thuis.

Beeld: Still 'Fifty Shades Freed' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsFifty Shades of Grey (2015)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws