Diego Maradona is niet blij met titel 'The Hand of God' van nieuwe Sorrentino

Diego Maradona is niet blij met titel 'The Hand of God' van nieuwe Sorrentino
13 juli 2020 om 14:05

Matias Morla, de juridisch vertegenwoordiger van Diego Maradona, laat weten dat de Argentijnse voetballer de mogelijkheden onderzoekt om een rechtzaak te beginnen tegen de komende Netflixfilm van de Italiaanse filmmaker Paolo Sorrentino. Dat zette de advocaat dit weekend op Twitter.

De titel van de nieuwe film voor de streamingsservice is È stata la mano di Dio, in het Engels 'The Hand of God'. Dat is de zinsnede die Maradona gebruikte om zijn doelpunt tegen Engeland te beschrijven tijdens de wereldbeker van 1986. Volgens de voetballer en zijn advocaat is er met deze filmtitel sprake van misbruik van een handelsmerk.

Morla zegt ook dat de voetballer geen toestemming geeft om beelden van hem te gebruiken in de film. Of dat de La grande bellezza (2013)-regisseur wat doet valt te betwijfelen, want bij de aankondiging van de film vorige week benadrukte Netflix dat het geen sportfilm zal worden. È stata la mano di Dio zal een persoonlijk verhaal worden over de jeugd van Sorrentino in het Napels van de jaren '80.

È stata la mano di Dio
Een Italiaanse Netflix Original-film geregisseerd door Paolo Sorrentino.

Maar helemaal los van Maradona staat dat Napels van de jaren '80 niet. Destijds was de voetballer de ster van het team, en sindsdien is hij een icoon van de stad. Het is dus geen toeval dat de film zo heet. Ook voerde Sorrentino in zijn Oscargenomineerde film Youth (2015) een karakter op dat sterke gelijkenissen vertoonde met Maradona, die samen met de hoofdpersonen in een luxeresort verblijft.

Of deze potentiële aanklacht invloed zal hebben op de productie van de film is niet bekend, Netflix heeft nog niet op de tweets van Morla gereageerd. Het zou best kunnen dat de producenten van de film deze tegenslag verwacht hadden, aangezien het team achter Maradona erom bekend staat dat ze vaak naar de rechter stappen voor dit soort verwijzingen. Eerder klaagden ze Dolce & Gabbana, Pro Evolution Soccer en zelfs Maradona's eigen dochters aan.

Diego Maradona is in de loop er jaren met regelmaat het onderwerp geweest van films, series en documentaires. Vorig jaar verscheen Diego Maradona (2019), een speelfilm-documentaire door Amy (2015)-regisseur Asif Kapadia. Op dit moment is er een biopic-serie in de maak over de voetballer, voor Amazon Prime.

Wanneer de nieuwe film van Sorrentino zal verschijnen is nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Diego Maradona' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities Films Video on demand NetflixÈ stata la mano di Dio

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten