'Lord of The Rings'-regisseur Peter Jackson door Amazon Prime Video aan de kant gezet

'Lord of The Rings'-regisseur Peter Jackson door Amazon Prime Video aan de kant gezet

Het zal niemand verbazen dat Peter Jackson, de regisseur achter onder andere The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001), The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) en The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), door Amazon Prime Video gevraagd is mee te werken aan de nieuwe serie The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022). Jackson toonde interesse, maar wilde voordat hij een beslissing maakte het script lezen. Amazon ging hierop in, maar zocht na deze toezegging nooit meer contact met de regisseur.

Peter Jackson hoort niets meer van Amazon Prime Video

Het budget van The Lord of the Rings: The Rings of Power is dermate groot dat zelfs het inhuren van de grootste experts geen probleem mag vormen. Wie weet nu beter wat er komt kijken bij het verfilmen van Lord of The Rings dan Oscarwinnaar Jackson. De scripts waren op het moment van contact tussen Amazon en Jackson nog niet afgerond, maar de studio beloofde de eerste scripts naar de regisseur op te sturen zodra ze er waren. Dat was het laatste wat Jackson ooit nog van Amazon hoorde.

Ik heb nooit scripts ontvangen. Het is goed. Ik klaag er niet over. Ik zal zeker naar de serie kijken. Ik wens niemand kwaad toe. Als iemand een goede film of serie maakt moet dat gevierd worden. Ik kijk er juist naar uit om de serie volledig objectief te kunnen bekijken.

Peter Jackson

Amazon reageert op beweringen Peter Jackson

Amazon heeft inmiddels gereageerd op het verhaal van Jackson:

De rechten die wij hebben verplichten ons de films gescheiden te houden van de serie. We hebben veel respect voor Peter Jackson en zijn films en zijn dan ook verheugd dat hij uitkijkt naar onze serie.

Woordvoerder Amazon Prime Video

Ergenamen J.R.R. Tolkien niet blij met Peter Jackson

Verder voegen bronnen toe dat het achtergrondverhaal ingewikkeld is. Ten eerste wordt herhaald dat er meer dan respect is voor Peter Jackson en dat de productieleiders van de serie inderdaad contact met hem hebben gezocht. Juridische bezwaren hebben ertoe geleid dat de films en serie gescheiden moeten blijven gezien het feit dat de films in handen zijn van Warner Bros.. Andere bronnen beweren ook dat de erfgenamen van auteur J.R.R. Tolkien er geen voorstander van waren om Jackson bij het project te betrekken. Dit bericht komt niet als een verrassing aangezien Jacksons trilogie eerder door hen bekritiseerd is. De nabestaanden zijn wel betrokken bij Amazons serie en ontvingen maar liefst $250 miljoen voor de rechten om een serie te maken.

Al met al blijft het onduidelijk waarom Amazon Jackson nooit op de hoogte heeft gebracht van een verandering van plannen, zeker met alle respect die er voor de Oscarwinnaar zou zijn binnen het bedrijf.

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022)
Kijk op Prime Video • Serie gebaseerd op 'The Lord of the Rings' die zich afspeelt tijdens de 3.441-jarige periode, bekend als de Age of Númenor, of de Second Age.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien op Amazon Prime Video.

Beeld: Still 'The Lord of the Rings: The Return of the King' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Amazon Prime VideoThe Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022)

Meer Amazon Prime Video

Meer Amazon Prime Video

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws