Wat gebeurt er met de levenslange HBO Max-korting na de fusie met Discovery+?

Wat gebeurt er met de levenslange HBO Max-korting na de fusie met Discovery+?

Er heerst onrust onder de gebruikers van streamingdiensten in Nederland. Afgelopen maart werden we verblijd met de komst van HBO Max, toen we de dienst de eerste maand konden afsluiten tegen een levenslange korting. Maar nu de dienst binnenkort samen wordt gevoegd met streamingdienst Discovery+, is de grote vraag: behouden abonnees deze levenslange korting? In dit artikel gaan we in op alle info.

Warner Media staat flinke klus te wachten

Het zal nog een flinke klus worden om de twee verschillende streamingdiensten bij elkaar te voegen, vooral doordat de diensten beiden uniek zijn in hun content. Dat gaan dan ook tijd kosten, aldus Warner Bros. Discovery CEO JB Perrette: "Er is nog veel te doen, we zijn vastbesloten om het goed te doen, wat wel wat tijd zal kosten". Vooralsnog is het niet bekend hoe de nieuwe dienst zal heten en of alle films & series van beide diensten hierop te zien zal blijven zijn.

VS komende zomer, Europa in 2024

Wat wel bekend is, is dat we nog even hebben tot deze grote verandering gaat plaatsvinden. Warner Bros. Discovery hoopt in de zomer van 2023 al de samengevoegde dienst te lanceren in de VS, terwijl wij in Europa nog zullen moeten wachten tot begin 2024.

Onze primaire focus voor de uitrol zal liggen in de markten waar HBO Max al is gelanceerd. We zijn van plan de dienst achtereenvolgens te lanceren, te beginnen in de VS komende zomer. Latijns-Amerika zal later in het jaar volgen. Europese markten met HBO Max zullen volgen in het begin van '24.

JB Perrette van Warner Bros. Discovery

Blijft de levenslange korting voor abonnees?

Om de lancering te vieren, bood HBO Max de eerste maand een actie aan waardoor je slechts €2,99 per maand betaald voor het basis-abbo en slechts €3,99 voor het standaard-abonnement. Deze 50% korting krijg je vervolgens de rest van je leven, zo meldde HBO Max destijds. Bij latere prijsverhogingen zal je dus altijd de helft van de prijs blijven betalen.

Maar nu HBO Max zoals we dat kennen verandert in een gloednieuwe dienst, is er geen zekerheid dat deze korting blijft. Vooralsnog is het dus nog onduidelijk of huidige abonnees na de fusie nog profiteren van hun levenslange korting. Het is goed mogelijk dat de nieuwe dienst korting zal bieden aan bestaande klanten, maar of dat gelijk zal staan aan de huidige overeenkomst, is onduidelijk. Zodra de streamingdienst iets bekendmaakt, zullen wij hierover berichten.

Andere handige HBO Max-pagina's:

Beeld: Via depositphotos

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand HBO Max Discovery+

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws