'Top Gun: Maverick' schiet in de Verenigde Staten klassieker 'Titanic' voorbij

'Top Gun: Maverick' schiet in de Verenigde Staten klassieker 'Titanic' voorbij

Kenners hadden de grote dag al voorspeld en inderdaad, het is zover: Top Gun: Maverick (2022) draait nog steeds in de bioscoop en heeft nu al de enorme opbrengst van klassieker Titanic (1997) overtroffen in de Verenigde Staten. Tom Cruise' actiefilm is nu de film met de op zeven na hoogste opbrengst ooit.

Kaartverkoop brengt $662 miljoen op

Alleen al in de Verenigde Staten is de kaartverkoop van Top Gun: Maverick goed voor $662 miljoen. Titanic, de film die door zowel kenners als liefhebbers gezien wordt als een van de meest succesvolle films ooit, bracht destijds $600,7 miljoen op. In de jaren na de bioscooprelease kwamen daar, door re-releases, nog tientallen miljoenen bij en werd het uiteindelijk $659 miljoen.

Top Gun: Maverick (2022)
8.4
Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine.

Titanic wereldwijd toch hoger in ranking

Voor Paramount is Top Gun: Maverick nu de nieuwe titelhouder van grootste film van de studio. Paramount bestaat al 110 jaar. Wereldwijd is Top Gun: Maverick, Titanic nog niet gepasseerd. Buiten de Verenigde Staten bracht Titanic $1,5 miljard op. Voor de actiefilm van Cruise staat de teller momenteel op $1,3 miljard. Al met al toch geen slecht resultaat, zeker gezien het feit dat Top Gun: Maverick in China en Rusland niet in de bioscoop te zien is.

Titanic (1997)
7.9
Kijk op Pathé Thuis • Rose (Kate Winslet) is een jonge, welgestelde vrouw die gevangen zit in een verstikkende wereld met een arrogante echtgenoot.

Top Gun: Maverick is nu in de bioscoop te zien. De eerste film Top Gun (1986) is nu te zien op Netflix.

Top Gun (1986)
6.9
Kijk op Netflix • Waaghals Pete 'Maverick' Mitchell wordt samen met zijn vriend Goose aangenomen bij Top Gun, een keiharde opleiding voor toppiloten.
Beeld: Still 'Top Gun: Maverick' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films BioscoopTitanic (1997)Top Gun (1986)Top Gun: Maverick (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws