'Outlander'-schrijfster over nieuwe serie 'Blood of My Blood': 'Niemand heeft met mij gesproken'

'Outlander'-schrijfster over nieuwe serie 'Blood of My Blood': 'Niemand heeft met mij gesproken'

Diana Gabaldon, schrijfster van de boeken waarop Outlander (2014– ) is gebaseerd, laat zich op Facebook uit na het nieuws van een gloednieuwe prequelserie: Outlander: Blood of My Blood. De schrijfster laat weten verrast te zijn door het nieuws en zegt dat niemand van de Amerikaanse zender Starz haar nog heeft benaderd.

'Adviserende rol'

Gabaldon, op wiens boeken de originele serie is gebaseerd, maakte al in 2020 bekend een boek te schrijven over Jamie's ouders. Bij het aankondigen van Blood of My Blood maakt zender Starz bekend dat Gabaldon meewerkt aan het nieuwe project als 'adviserend producent'. De schrijfster weet hier echter niets vanaf, zo schrijft ze op Facebook.

Dit is interessant… Ik heb geen idee wat een 'Consulting Producer' is, en niemand heeft met mij gesproken over het zijn van een. Dit betekent niet dat ik niet betrokken zal zijn bij de serie, maar ik heb op dit moment geen details.

Diana Gabaldon

Jamie's ouders

Blood of My Blood zal het liefdesverhaal volgen van Jamie Frasers ouders, Ellen MacKenzie en Brian Fraser. Gabaldon zit momenteel nog midden in het verhaal. Of de seriemakers haar aankomende boek zullen gebruiken voor de prequel, is volgens de schrijfster nog niet duidelijk. Zij weet in ieder geval van niets.

Ja, ik ben het verhaal van Brian en Ellen aan het schrijven. Ik heb geen idee wat de timing van de serue zou kunnen zijn, of in welke mate de seriemamers van plan zijn om het boek te gebruiken (voor zover het bestaat tegen die tijd). 'In ontwikkeling' is niet hetzelfde als 'officieel groen licht'; het betekent alleen dat ze beginnen met het samenstellen van stukken.

Diana Gabaldon

Nog geen details bekend

Matthew B. Roberts, seriemaker van de originele serie, schrijft tevens de nieuwe prequel en staat aan het roer van de productie. Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen spelen en wanneer de opnames starten. Ook details over het plot houdt zender Starz nog even voor zich.

Beeld: Still 'Outlander' via Starz
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixOutlander: Blood of My Blood

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws