Johnny Depp is koning Lodewijk XV op eerste beeld van nieuwe dramafilm

Johnny Depp is koning Lodewijk XV op eerste beeld van nieuwe dramafilm

Na de slepende rechtszaak tegen Amber Heard kan Johnny Depp zich nu weer focussen op zijn acteercarrière. Hij schittert binnenkort in Jeanne du Barry, een Franse dramafilm over het leven van de laatste maîtresse van koning Lodewijk XV. Vandaag is alvast te zien hoe hij zijn personage vertolkt.

Het leven van Jeanne du Barry

Hoewel het geen feitelijke biografie zal zijn, baseert de film zich wel degelijk op het leven van Jeanne du Barry, de laatste koninklijke maîtresse van Lodewijk XV aan het Hof van Versaille. Ze werd geboren in armoede en als jonge arbeidersvrouw is ze hongerig naar cultuur en plezier. Ze gebruikt haar intelligentie en allure om de sociale ladder langzaam te beklimmen.

Uiteindelijk lukt het haar om de metgezel van Lodewijk XV te worden. Dankzij hun relatie krijgt de koning weer zin in het leven en ze worden verliefd. Jeanne verhuist naar Versailles, maar haar komst maakte het hof schandalig.

Johnny Depp als koning Lodewijk XV

Dat Depp zich goed kan transformeren bewees hij eerder al met zijn rollen als Jack Sparrow en Willy Wonka. Ook dit keer neemt het personage de acteur volledig over, zoals is te zien op de eerste foto. De overige cast bestaat uit Franse namen als Maïwenn voor de rol van Jeanne, die tevens de film regisseert, Melvil Poupaud en Pierre Richard.

Afbeelding via Deadline / Why Not Productions
Afbeelding via Deadline / Why Not Productions

Rechten van Jeanne du Barry verkocht tijdens Cannes

De nieuwe dramafilm met Depp werd afgelopen mei aangeboden aan distributeurs tijdens het Cannes Film Festival. In Frankrijk is de film al zeker van een release. Wanneer de film hier in Nederland te zien zal zijn, is nu nog niet bekend.

Jeanne du Barry
Geïnspireerd op het leven van Jeanne du Barry, de laatste koninklijke maîtresse van Lodewijk XV aan het Hof van Versaille, na Madame de Pompadour.
Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsJeanne du Barry

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws