Amerikaanse zender Starz geeft update over 'Outlander' seizoen 8

Amerikaanse zender Starz geeft update over 'Outlander' seizoen 8

Er heerst onrust onder Outlander-fans na de aankondiging van prequelserie Outlander: Blood of My Blood. Zal de originele serie stoppen nu de makers hun handen vol hebben aan het verhaal over Jamie's ouders? Starz, de Amerikaanse zender achter de series, stelt iedereen tot rust en laat weten dat er niets aan de hand is.

Prequelserie betekent niet per sé einde voor Outlander

Kathryn Busby, president van Original-films en -series bij Starz, heldert de situatie op in een interview met Deadline. De belangrijkste boodschap is dat de originele serie niet per sé stopt vanwege Blood of My Blood. Seizoen 7 wordt momenteel opgenomen en wat daarna gebeurt met een mogelijk achtste seizoen, zullen ze dan afwegen zoals normaal.

Outlander is zo'n belangrijke serie voor ons dat we graag zoveel mogelijk Outlander willen hebben als we maar kunnen. [De prequel zal] absoluut niet [Starz's toewijding aan de originele serie wegnemen]. Wat we bewezen hebben met de Power-franchise is dat we verschillende verhaallijnen kunnen hebben rond dezelfde basis. Wij geloven dat we dat met Outlander ook kunnen doen. Ze sluiten elkaar helemaal niet uit.

Kathryn Busby

'Schrijfster Diana Gabaldon zal betrokken zijn'

Ook ontstond er na de aankondiging van Blood of My Blood enige verwarring doordat schrijfster Diana Gabaldon, op wiens boeken ook de originele serie is gebaseerd, liet weten nog niets te te hebben gehoord. Volgens Busby zal de schrijfster wel degelijk betrokken zijn en zijn ze nu de details met haar aan het uitwerken. "Ze is een fantastische schrijfster en van seizoen tot seizoen, is het een plezier om met haar te werken. We zullen met haar blijven werken," aldus Busby.

Beeld: Still 'Outlander' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixOutlander (2014– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws