Disney passeert Netflix in aantal abonnees

Disney passeert Netflix in aantal abonnees

Netflix staat niet langer aan de streamingtop. Voor het eerst heeft een ander bedrijf de koploper verslagen in het aantal abonnees: Walt Disney. De streamingdiensten van Disney hebben momenteel ruim 221 miljoen betalende klanten en gaan daarmee Netflix voorbij.

Netflix juist bergafwaarts

Netflix blijft namelijk steken op 220 miljoen abonnees. Zij verloren onlangs nog een miljoen klanten in drie maanden tijd door alle ophef rond reclames en prijsverhogingen. Eigenlijk verwachtte Netflix maar 200.000 abonnees kwijt te raken, maar dat hadden ze flink onderschat.

Disney+, Hulu en ESPN+

Helemaal eerlijk is de overwinning niet. Walt Disney bezit namelijk meerdere streamingdiensten waaronder Disney+, die nu 152 miljoen abonnees heeft, ESPN+ (22,8 miljoen) en Hulu (46,2 miljoen). Het is Disney+ in haar eentje dus nog niet gelukt om Netflix te evenaren. Toch zit de dienst duidelijk in de lift.

Invloed op aandelen

Het aantal abonnees is vooral belangrijk voor de waarde van de aandelen van een bedrijf. Zo steeg Disney 5% na het bekendmaken van de positieve cijfers. Bij Netflix gebeurde er niets, maar het bedrijf daalde onlangs flink op de markt toen bekend werd dat ze zoveel betalende klanten hadden verloren.

Meld je nu aan!

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Disney+

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws