Kritiek ontstaan op 'Purple Hearts', maker verdedigt Netflix-film

Kritiek ontstaan op 'Purple Hearts', maker verdedigt Netflix-film

Hoewel de kijkcijfers er niet om liegen en Purple Hearts (2022) een hit lijkt te zijn op Netflix, is er nu ook kritiek ontstaan richting de romantische film. Zo worden enkele vrouwenhatende en racistische thema's in bepaalde dialogen niet gewaardeerd. Regisseur Elizabeth Allen Rosenbaum reageert op de kritiek: "Personages moeten in het begin gebreken vertonen om te kunnen groeien".

Opvallende toast

Tijdens een specifieke scène brengt een marinier een toast uit en zegt: "Deze is voor het leven, de liefde en het opjagen van een paar verdomde Arabieren!" Cassie scheldt hem nog uit voordat ze wegloopt, maar Luke laat het rusten en is het snel vergeten. Zo zijn er nog meer conservatieve opvattingen vanuit Luke waar Cassie ooit ongelukkig mee was maar nu lijkt te zijn vergeten.

Purple Hearts (2022)
6.7
Kijk op Netflix • Ondanks hun verschillen en tegen alle verwachtingen in, worden een aspirant singer-songwriter (Sofia Carson) en een marinier (Nicholas Galitzine) hopeloos verliefd op elkaar.

'Bewuste keuze'

Rosenbaum laat in een interview met Variety weten dat dit allemaal opzettelijk was. Zonder gebreken zou er geen film zijn, zo vertelt ze.

Ik hoop dat mensen begrijpen dat personages in het begin gebreken moeten vertonen om te kunnen groeien. Dus creëerden we heel bewust twee personages die gemaakt waren om elkaar te haten. Ze zijn in het begin gebrekkig en dat was opzettelijk. Om het rode hart en het blauwe hart paars te laten worden, moet je ze extreem laten zijn. Sommige van de mensen waarmee ze omringd zijn, zijn nog gebrekkiger dan zij. Ze zijn allebei verwaarloosd door het systeem; hij is gewond in een oorlog die maar niet lijkt te eindigen en zij glipt door de mazen van het gezondheidszorgsysteem. Dus ze zijn allebei verwaarloosd door het systeem, en dan leven ze onder één dak, en in deze extreme omstandigheden leren ze gematigder te worden en naar elkaar te luisteren en lief te hebben.

Wat deze gebrekkige personages weerspiegelen, aldus Rosenbaum, is het "gebrekkige" Amerika van dit moment. De regisseur vertelt dat ze dit in de film wilden laten zien: "Dat was het grootste, belangrijkste deel van het thema".

Vooral veel positieve reacties

Los van deze kritiek ontvangt Purple Hearts vooral veel lovende recensies en reacties vanuit de kijkers. De vraag is nu daarom vanuit de fans of er nog een vervolg komt. Hoofdrolspeler Nicholas Galitzine (Luke) licht alvast een tipje van de sluier: "Er zijn veel verschillende manieren waarop een vervolg zou kunnen gaan".

Beeld: Still 'Purple Hearts' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixPurple Hearts (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws