'The Rings of Power' volgende maand op Amazon Prime Video: alles over de 'Lord of the Rings'-serie

'The Rings of Power' volgende maand op Amazon Prime Video: alles over de 'Lord of the Rings'-serie

Terwijl HBO Max ons warm maakt voor de release van House of the Dragon (2022– ), is er nóg een grote fantasyserie op komst: The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022– ). Over minder dan drie weken start de serie vol orcs, elven en koningen op Amazon Prime Video. Hieronder lees je alles wat we al weten over The Rings of Power.

Wat staat ons te wachten in The Rings of Power?

The Lord of the Rings: The Rings of Power speelt zich af in the Second Age van Middle-Earth, duizenden jaren voor de gebeurtenissen in de bekend Lord of the Rings-trilogie. In deze periode werd Sauron voor het eerst verslagen, wat deze zin in de synopsis verklaart: "De groep gaat de strijd aan met een gevreesd kwaad dat weer in Middle-Earth verschijnt."

De komende serie van Amazon Studios brengt de heldhaftige legendes uit de fabelachtige Second Age van Middle-Earth naar het scherm. Het epische drama speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen uit J.R.R. Tolkien zijn The Hobbit en The Lord of the Rings af. De serie neemt spelers mee naar een tijd waar grote krachten werden gemaakt, koninkrijken groeide naar uitzonderlijke hoogte, maar ook omvielen en waar onverwachte helden werden getest. Hoop was bijna vervlogen en de grootste vijand uit de wereld van Tolkien dreigt de wereld onder te dompelen in duisternis.

Amazon Prime Video
Afbeelding via TMDb
Afbeelding via TMDb

De serie begint op het moment dat het rustig is en volgt een cast aan nieuwe en bekende personages. Deze groep gaat de strijd aan met een gevreesd kwaad dat weer in Middle-Earth verschijnt. Van de duistere dieptes in de Misty Mountains, naar de majestueuze bossen van de elfenstad Lindon tot aan het adembenemende koninkrijk Númenor en de uiterste hoeken van de plattegrond. Deze koninkrijken en personages zullen een legeacy nalaten die nog jaren zal blijven bestaan.

Amazon Prime Video

Trailer The Lord of the Rings: The Rings of Power

Bekende én nieuwe personages

Er komen een heleboel bekende personages voorbij, waaronder Galadriel (Morfydd Clark) en Elrond (Robert Aramayo). Ook maken we kennis met dwergenprinses Disa (gespeeld door Sophia Nomvete) bij de ingang van Khazad-dûm en zien we Owain Arthur in zijn rol als Prince Durin IV, prins van het bruisende onderaardse rijk Khazad-dûm.

Afbeelding via TMDb
Afbeelding via TMDb

Ook is een gloednieuw Lord of the Rings-personage ontwikkeld voor de serie, die dus niet in de boeken voorkwam: de silvan elf Arondir, gespeeld door Ismael Cruz Córdova. Hij zal de eerste niet-blanke elf zijn op het scherm. Daarnaast staat Celebrimbor (Charles Edwards) centraal, de elvensmit die door Sauron wordt gemanipuleerd om de 'ringen' te maken.

Afbeelding via Amazon Prime Video / Vanity Fair
Afbeelding via Amazon Prime Video / Vanity Fair

Duurste productie ooit ook al zeker van tweede seizoen

Amazon heeft grote plannen voor de serie. Volgens bronnen van The Hollywood Reporter krijgt de serie mogelijk vijf seizoenen, met misschien zelfs een spin-off. Dit moet ook wel, aangezien de rechten alleen al Amazon zo'n 250 miljoen dollar kostte. Voor het eerste seizoen trekt de studio nog eens 465 miljoen dollar uit de kast, wat dit de duurste productie ooit maakt.

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022– )
6.9
Kijk op Prime Video • Serie gebaseerd op 'The Lord of the Rings' die zich afspeelt tijdens de 3.441-jarige periode, bekend als de Age of Númenor, of de Second Age.

Releasedatum The Lord of the Rings: The Rings of Power op Amazon Prime Video

Gelukkig hoeven we nu niet al te lang meer te wachten. De gloednieuwe Lord of the Rings-serie start 2 september op Amazon Prime Video met de eerste twee afleveringen. Die nacht verschijnen de eerste afleveringen om 03:00 uur 's nachts op de streamingdienst. Vanaf dan is elke vrijdag vanaf 06:00 uur een nieuwe aflevering te zien op de Amazon Prime Video, met in totaal acht afleveringen. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series die binnenkort op de streamingdienst verschijnen, kun je terecht op onze pagina Binnenkort op Amazon Prime Video.

Afbeelding via TMDb
Afbeelding via TMDb
Beeld: Still 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Amazon Prime Video VOD-tips Prime Video-tipsThe Lord of the Rings: The Rings of Power (2022– )

Meer Amazon Prime Video

Meer Amazon Prime Video

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws