Netflix heeft dit jaar volgens experts 10 kanshebbers voor een Oscar

Netflix heeft dit jaar volgens experts 10 kanshebbers voor een Oscar

Het duurt niet lang meer voordat het grote filmseizoen weer van start gaat. Met de 95e Oscaruitreiking in zicht plannen filmmakers de release van hun films strategisch om zo kans te maken op een of meer gouden beeldjes. Netflix heeft het over de afgelopen jaren niet slecht gedaan in Hollywood. Zo werden The Power of the Dog (2021), Roma (2018) en Don't Look Up (2021) genomineerd. Ook dit jaar zijn er Netflix-Originals die behoren tot de beste films van het jaar en volgens kenners een nominatie kunnen verwachten.

1 All Quiet on the Western Front

Later dit jaar komt Netflix met een nieuwe versie van de Oscarwinnende klassieker All Quiet on the Western Front (1930). De Netflix-Original met dezelfde titel, Im Westen nichts Neues (2022), wordt de derde film gebaseerd op het verhaal geschreven door Erich Maria Remarque. Opnieuw zullen we soldaten volgen die zich bij het leger melden tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar al snel zullen ondervinden dat het zowel mentaal als fysiek zwaarder valt dan aanvankelijk gedacht. Het zou zomaar kunnen dat deze binnenkort te verschijnen Netflix-film in de voetsporen zal treden van de klassieker.

Im Westen nichts Neues (2022)
7.6
Kijk op Netflix • Het verhaal van Remarque volgt de tieners Paul Baumer en zijn vrienden Albert en Muller, die vrijwillig in het Duitse leger gaan.

2 Bardo

Ook Alejandro González Iñarritu's Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths (2022) staat volgens experts op de radar van de Academy. Een veilige voorspelling want Iñarritu's films vallen vaker in de smaak bij de stemmers, zijn The Revenant (2015), Biutiful (2010) en Birdman (2014) werden allemaal opgemerkt door de Academy. Uiteraard vergeten we niet dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst bieden. Bardo heeft nog geen releasedatum, maar wordt nog voor de Oscaruitreiking van maart verwacht.

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths (2022)
6.9
Kijk op Netflix • Een nostalgische komediefilm over de politieke en sociale moderniteit van Mexico. Een documentairemaker keert terug naar zijn thuisland om de herinneringen die hij heeft onder ogen te zien.

3 Glass Onion: A Knives Out Mystery

Naar de tweede Knives Out-film, Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022) wordt al enige tijd uitgekeken. Regisseur Rian Johnson heeft opnieuw alles uit de kast gehaald en komt wederom met een sterrencast die weinigen zal ontgaan. Zijn eerste film in de reeks werd voor een Oscar genomineerd, maar won helaas geen beeldje. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)
7.9
Kijk op Netflix • In het vervolg op 'Knives Out' reist detective Benoit Blanc (Daniel Craig) af naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een nieuwe cast een bonte verzameling van verdachten vormt.

4 Pinocchio

Guillermo Del Toro probeert het dit jaar met een animatie: Guillermo del Toro's Pinocchio (2022). Na zijn Oscarwinnende film The Shape of Water (2017), gooit de regisseur het nu over een andere boeg. Del Toro past het klassieke sprookje aan en gaat voor een nog duistere versie van het verhaal. De trailer liegt er niet om, de stop-motion techniek is zeker om over naar huis te schrijven en misschien zelfs een Oscar waard.

Guillermo del Toro's Pinocchio (2022)
Kijk op Netflix • Een donkere versie van het klassieke sprookje voor kinderen van een houten pop die verandert in een echte levende jongen.

5 RRR

De afgelopen jaren heeft de Academy steeds meer oog voor internationale films. Na niet-engelstalige films als Parasite (2019) en Roma zijn dit jaar de ogen gericht op RRR (2022), een Indiase productie. Het zou niet zomaar een kanshebber zijn voor één Oscar, maar volgens sommigen wel voor vijf! RRR is nu te zien op Netflix.

RRR (2022)
8.0
Kijk op Netflix • In het India van voor de onafhankelijkheid komt een dappere krijger op een gevaarlijke missie oog in oog te staan met een bikkelharde Britse agent.

6 The Good Nurse

Dit jaar zal Jessica Chastain opnieuw te zien zijn in een biopic. De actrice heeft de smaak goed te pakken. Nadat ze vorig jaar een Oscar in ontvangst nam voor haar rol in The Eyes of Tammy Faye (2021), is ze dit jaar opnieuw te zien in een biopic, The Good Nurse (2022), die volgens kenners kans maakt op de grote prijs. De film, geregisseerd door Tobias Lindholm, is gebaseerd op het boek The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness, and Murder.

The Good Nurse (2022)
7.3
Kijk op Netflix • 'The Good Nurse' vertelt het waargebeurde verhaal van de achtervolging en gevangenneming van Charlie Cullen (Eddie Redmayne), een verpleger die beschouwd wordt als een van de grootste seriemoordenaars in de geschiedenis.

7 The Pale Blue Eye

Ook Christian Bale heeft een neusje voor Oscarwinnende films. Dit jaar is hij te zien in de Netflix-film The Pale Blue Eye (2022) onder regie van Scott Cooper. Cooper en Bale worden al een gouden duo genoemd wegens hun succesvolle samenwerkingen. The Pale Blue Eye is hun derde samenwerking na Out of the Furnace (2013) en Hostiles (2017). De film wordt beschreven als een horrorfilm over een moordonderzoek.

The Pale Blue Eye (2022)
Kijk op Netflix • Er wordt een poging gedaan om een reeks moorden op te lossen die plaatsvonden op de Amerikaanse Militaire Academie in West Point in 1830.

8 The Sea Beast

The Sea Beast (2022) is een animatiefilm geregisseerd door Oscarwinnaar Chris Williams die al eerder een Oscar in ontvangst nam voor de animatiefilm Big Hero 6 (2014). The Sea Beast is nu te zien op Netflix.

The Sea Beast (2022)
7.1
Kijk op Netflix • Het leven van een legendarische zeemonsterjager komt op zijn kop te staan als een jong meisje op zijn schip bevriend raakt met het gevaarlijkste beest van allemaal.

9 Wendell and Wild

The Sea Beast kan concurrentie verwachten van Wendell & Wild (2022). Regisseur Henry Selick belooft terug te komen met opnieuw een knaller. Selick is bekend van animaties als The Nightmare Before Christmas (1993) en Coraline (2009). Weer gaat het om een horror. Lang hoeven we niet meer op deze griezel te wachten, want de film komt net op tijd voor Halloween.

Wendell & Wild (2022)
7.4
Kijk op Netflix • Twee demonenbroers ontsnappen uit de Onderwereld en bevinden ze zichzelf in een stad waar ze een demonenverdelger, Kat, moeten zien te ontwijken die hen probeert te vernietigen.

10 White Noise

Volgens diverse bronnen zou het achter de schermen bij Netflix' White Noise (2022) een absolute ramp zijn geweest. Op beeld wordt iets heel anders verwacht, want ook deze Original zou een goede kans maken op een Oscar. Regisseur Noah Baumbach slaat opnieuw de handen ineen met Adam Driver net zoals in Marriage Story (2019). Zou dit duo een garantie zijn voor een nominatie?

White Noise (2022)
6.1
Kijk op Netflix • 'White Noise' volgt het leven van hoogleraar Jack Gladney (Adam Driver) en de rest van zijn familie. Het Amerikaanse gezin probeert de strubbelingen van het dagelijkse leven het hoofd te bieden.
Beeld: Still 'All Quiet on the Western Front' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tipsAll Quiet on the Western Front (1930)Guillermo del Toro's Pinocchio (2022)The Good Nurse (2022)Im Westen nichts Neues (2022)The Pale Blue Eye (2022)Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths (2022)RRR (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws