Jonah Hill geveld door angstaanvallen en neemt een pauze

Jonah Hill geveld door angstaanvallen en neemt een pauze

De carrière van acteur Jonah Hill heeft zich over de afgelopen jaren met een sneltreinvaart ontwikkeld. Waar we de acteur eerst voornamelijk zagen in komedies als 21 Jump Street (2012), verscheen hij later in prijswinnende producties waaronder Don't Look Up (2021), Moneyball (2011) en The Wolf of Wall Street (2013). Nu werkt Hill aan een documentaire die hij in het geheim heeft opgenomen en zelf regisseert.

Binnenkort zal Hills documentaire met de titel Stutz in première gaan op de herfstfestivals. De titel is afgeleid van zijn therapeut, Dr. Phil Stutz. De documentaire bevat openhartige discussies over geestelijke gezondheid in het algemeen, maar ook de persoonlijke ervaringen van Hill zelf. De Oscargenomineerde acteur vertelt hoe de promotie van films zijn droombaan in een nachtmerrie hebben veranderd en dat allemaal door paniekaanvallen.

Het belastende en confronterende werk zijn Hill allemaal teveel geworden en voorlopig neemt hij even pauze. Hij besluit de documentaire voor zich te laten spreken en deze niet te promoten. Hetzelfde geldt voor zijn nieuwe Netflix-komedie You People (2022) onder regie van Kenya Barris.

Het doel van deze documentaire is om de therapie en hulpmiddelen die ik ken aan een breed publiek te laten zien om zo hopelijk anderen te kunnen helpen. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik bijna 20 jaar lang angstaanvallen heb gehad die verergerd werden door media-optredens en gebeurtenissen in het openbaar.

Ik ben dankbaar dat mijn documentaire op een prestigieus filmfestival in wereldpremière gaat. Ik hoop dat mensen die het moeilijk hebben hiermee geholpen zullen zijn. Je zult mij echter niet bezig zien met het promoten van deze film of aankomende films. Ik neem de belangrijke stap om mezelf te beschermen. Als ik mijn conditie zou verergeren door de film te promoten, zou ik niet trouw zijn aan mijn eigen productie.

Meestal krimp ik ineen bij dit soort verklaringen, maar ik begrijp nu dat ik tot een bevoorrechte groep behoor die het zich kan veroorloven een pauze te nemen. Ik zal mijn baan niet verliezen terwijl ik aan mijn angst werk. Ik hoop dat mijn werk voor zich zal spreken en ben mijn medewerkers, zakenpartners en iedereen die dit leest dankbaar voor hun begrip en steun.

Jonah Hill
Stutz
Documentaire geregisseerd door Jonah Hill over de belangen van mentale gezondheid en de paniekaanvallen die van zijn droombaan een nachtmerrie maakten.
Beeld: Still 'Moneyball' via TMDB
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsStutz

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws