Guillermo del Toro neemt ons mee in de wonderlijke stop-motion-wereld van 'Pinocchio'

Guillermo del Toro neemt ons mee in de wonderlijke stop-motion-wereld van 'Pinocchio'

Een tijdje geleden onthulde Netflix de eerste beelden van de aankomende animatiefilm Guillermo del Toro's Pinocchio (2022) van Guillermo del Toro. In die teaser zagen we schitterende stop-motion, en in een nieuwe video legt de regisseur uit hoe dat tot stand kwam.

Daarnaast zien we ook hoe het filmen van de stop-motionbeelden er op de set aan toeging, en dat ziet er prachtig uit. Ook zie je eigenlijk dan pas hoe arbeidsintensief het project is, en hoe nauwkeurig de makers te werk gaan. Del Toro vertelt in de korte video zelf ook iets over het proces van de productie en neemt ons mee in zijn visie. Bekijk de video hieronder:

De hoofdrolspelers worden, zoals je hierboven gezien hebt, vertolkt door kleine poppetjes aan marionettentouwtjes. Hun stemmen worden ingesproken door een heleboel grote namen, waaronder Cate Blanchett, Tilda Swinton, Christop Waltz, Ewan McGregor, Ron Perlman, David Bradley en Finn Wolfhard.

Guillermo del Toro's Pinocchio (2022)
8.1
Kijk op Netflix • Een donkere versie van het klassieke sprookje voor kinderen over de avonturen van de ondeugende en soms ongehoorzame houten pop Pinocchio tijdens diens zoektocht naar zijn plek in de wereld.

Pinocchio is vanaf 9 december te zien op Netflix. De film zal tegen die tijd ook in enkele bioscopen draaien. Of dat ook in Nederland het geval is, is nog niet duidelijk. Ben je benieuwd naar welke films en series er de komende tijd nog meer op Netflix verschijnen? Hier vind je ons volledige overzicht.

Beeld: Still 'Pinocchio' via Netflix / Jason Schmidt
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Netflix Video'sGuillermo del Toro's Pinocchio (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws