Halloween-film maakt beste debuut ooit op Disney+

Halloween-film maakt beste debuut ooit op Disney+

Disney+ heeft een absolute hit te pakken met de onlangs uitgekomen Halloween-film Hocus Pocus 2 (2022). De film is een vervolg op Hocus Pocus (1993) die bijna 30 jaar geleden verscheen.

Nostalgie

Hocus Pocus 2 is de best bekeken Disney+-film ooit in de eerste dagen na release in de Verenigde Staten. Het aantal gestreamde uren werd niet bekendgemaakt. Hoewel de film tot nu toe gemengde kritieken krijgt, is het publiek het over een aspect wel eens: het is de nostalgie die alles goedmaakt.

Hocus Pocus 2 is eigenlijk een kokende ketel van nostalgie, maar dat is net genoeg voor dit tamelijk late vervolg om een redelijk effectieve betovering uit te spreken.

Criticus

Eerste film onverwacht een daverend succes

Ook de eerste film wist het publiek te betoveren. Hocus Pocus kwam midden in de zomer van 1993 uit en eigenlijk was het oordeel toen al geveld, want wie zou er in dit seizoen een Halloween-film bezoeken in de bioscoop. De critici twijfelden er niet over, deze film zou het volgens hen niet halen. Ze zaten er echter volledig naast, er was midden in de zomer weldegelijk animo voor hekserij. De film kreeg de cultstatus, de status die met het succes van het tweede deel, bijna dertig jaar na datum, nog maar eens bevestigd wordt.

Hocus Pocus (1993)
6.9
Kijk op Disney+ • 1693, Salem, Massachusetts. Drie heksen brouwen een afschuwelijk drankje waarmee ze alle kinderen van Salem willen doden.

Cast en crew

De hoofdrollen in Hocus Pocus 2 worden gespeeld door Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy. De film is gebaseerd op een verhaal van David Kirschner en werd geregisseerd door Anne Fletcher, mede bekend van The Proposal (2009).

Hocus Pocus 2 (2022)
6.0
Kijk op Disney+ • In dit vervolg op 'Hocus Pocus' (1993) ontwaakt een drietal jonge vrouwen per ongeluk de drie heksen uit hun slaap.

Hocus Pocus 2 is nu te zien via Disney+.

Beeld: Still 'Hocus Pocus 2' via TMDb
Tekst: Bron

Meld je nu aan!

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Disney+Hocus Pocus (1993)Hocus Pocus 2 (2022)

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws