'A Nightmare on Elm Street'-acteur John Saxon overleden op 83-jarige leeftijd

'A Nightmare on Elm Street'-acteur John Saxon overleden op 83-jarige leeftijd
26 juli 2020 om 12:30

John Saxon was het meest bekend door zijn rollen in westerns en horrorfilms. Hij overleed zaterdag op 83-jarige leeftijd aan een longontsteking, zo meldde zijn vrouw Gloria Martel. Zijn carrière duurde meer dan zestig jaar en bevat een ruime tweehonderd films. Hij acteerde naast Bruce Lee in Enter the Dragon (1973) en in Wes Cravens A Nightmare on Elm Street (1984).

Saxon werd geboren in 1935 in Brooklyn, New York als Carmine Orrico. Nadat hij zijn middelbare school had afgerond, studeerde hij acteren. Zijn coach was de beroemde Stella Adler. Al snel daarna kreeg hij een contract bij Universal Studios en nam hij het pseudoniem John Saxon aan.

Hij werd in de late jaren vijftig bekend als tieneridool met rollen in films als Rock, Pretty Baby (1956), The Reluctant Debutante (1958) en Cry Tough (1959). Hij ontving in 1958 een Golden Globe als beste veelbelovende mannelijke acteur.

Saxon werkte ook met Burt Lancaster en Audrey Hepburn in The Unforgiven (1960) en was genomineerd voor een Golden Globe voor de film The Appaloosa (1966), waarin Marlon Brando de hoofdrol vertolkte. Het liefst speelde hij allerlei diverse karakters.

Martel was zijn derde vrouw, eerder was hij getrouwd met Mary Ann Murphy en Elizabeth Saxon. Het huwelijk met Martel werd voltrokken in 2008. Hij laat haar, zijn zoon Antonio en zijn zus Dolores achter.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'A Nightmare on Elm Street' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten