Sam Rockwell speelt mogelijk Merle Haggard in biopic over de zanger

Sam Rockwell speelt mogelijk Merle Haggard in biopic over de zanger
28 juli 2020 om 10:01

Amazon heeft de rechten gekocht voor een biopic van zanger Merle Haggard. Sam Rockwell is een kandidaat voor de rol en zou ook zelf de nummers van Haggard kunnen zingen.

Regisseur Robin Bissell regisseerde Rockwell al eerder in The Best of Enemies (2019). Nu schrijft hij het script over de country- en westernzanger samen met Theresa, de weduwe van Haggard. De film wordt gebaseerd op de memoires van de zanger, genaamd Sing Me Back Home.

Haggard had een lange en succesvolle carrière. De film zal focussen op de donkerdere tijd op een breekpunt in zijn leven. In zijn tienerjaren liep hij vaak weg en werd hij meerdere malen opgepakt voor diefstal. Na ontsnapt te zijn uit een jeugdgevangenis werd hij naar de San Quentin gevangenis overgebracht toen hij volwassen werd.

Dit is waar het verhaal van de film zal starten. In de San Quentin gevangenis ziet hij Johnny Cash optreden waarna hij besluit op te gaan treden in clubs en langzaamaan bekend wordt. Hij krijgt een contract bij Capitol Records in LA en groeit uit tot een ster. Daarnaast zal zijn relatie met Bonnie Owens een rol spelen in het verhaal, eerst een zangeres met wie hij optreedt en later zijn geliefde.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Best of Enemies' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten