Golden Globes maakt eisen voor verkiesbaarheid flexibeler

Golden Globes maakt eisen voor verkiesbaarheid flexibeler
28 juli 2020 om 14:56

De Hollywood Foreign Press Association heeft aangekondigd op welke films er gestemd kan worden voor de 78e uitreiking van de Golden Globes. Net als bij de Academy Awards kunnen films met een releasedatum tussen 1 januari 2020 en 28 februari 2021 meedingen naar de prestigieuze prijzen. Dat is een langere periode dan gewoonlijk.

De ceremonie, gepresenteerd door Tina Fey en Amy Poehler, zal worden gehouden op zondag 28 februari 2021 - bijna twee maanden later dan de originele datum, als gevolg van de onzekerheden rondom de coronaviruspandemie. Het is nog niet duidelijk of de prijsuitreiking op de gebruikelijke manier met publiek zal worden gehouden, of dat het evenement deels of volledig online zal zijn.

Omdat de meeste films die tot nu toe binnen de releasekalender zijn verschenen niet of maar heel kort in de filmtheaters hebben kunnen draaien, komen films die on demand zijn verschenen dit jaar ook in aanmerking. Ook daarmee sluiten de Globes zich aan bij de Oscars. Het is wel de bedoeling dat die films origineel voor een bioscooprelease bedoeld waren.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Standaardafbeeldingen
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten