'Black Panther'-regisseur: ''Aquaman' baande de weg voor het personage van Namor in 'Wakanda Forever''

'Black Panther'-regisseur: ''Aquaman' baande de weg voor het personage van Namor in 'Wakanda Forever''

De onderwaterwereld van DC-hit Aquaman (2018) baande de weg voor het personage Namor, dat afgelopen week geïntroduceerd werd in de nieuwe bioscoopfilm Black Panther: Wakanda Forever (2022). In een interview licht regisseur Ryan Coogler toe hoe de ene superheldenfilm de andere beïnvloedde.

Sterke opening

Wakanda Forever draait nu bijna een week en eerder vandaag berichtten we al dat de film de op één na beste opening van dit bioscoopjaar te pakken heeft. In het vervolg op het veelgeprezen Black Panther (2018) - waarin de in 2020 overleden hoofdrolspeler Chadwick Boseman nog te zien was - introduceert terugkerend regisseur Ryan Coogler onder andere het personage van Namor, dat vertolkt wordt door Tenoch Huerta. In een interview met IndieWire lichtte Coogler toe hoe we naar dit personage kunnen kijken:

Hij is een typisch mannelijk personage, te vinden in talloze verhalen en mythes, dat lang leeft maar tegelijkertijd ook kwetsbaar is. In theorie zou hij wijs en sterk moeten zijn, maar door een trauma uit zijn jeugd is zijn blik op de wereld veranderd en heeft hij zich een meer grimmige en doorleefde houding aangemeten.

Ryan Coogler

Eindelijk opgedoken

Het personage van Namor was liefhebbers van de Marvel-comics al even bekend, maar door een combinatie van gedoe rond de rechten en het prioriteren van andere personages duurde het even voor de filmstudio Namor via Wakanda Forever dan eindelijk in het MCU (Marvel Cinematic Universe) zou introduceren. In een ander interview met de nieuwssite Uproxx geeft Coogler aan dat het succes van Aquaman in 2018 enorm hielp om ervan overtuigd te raken dat er een publiek was voor 'onderwaterpersonages'.

Still 'Aquaman' via TMDb
Still 'Aquaman' via TMDb

Overeenkomsten en verschillen

Coogler wilde ondanks de inspiratie die Aquaman hem bood altijd zijn eigen versie van Namor uitwerken en schuwde het opzoeken van de verschillen niet, maar hij hield het door Game of Thrones-acteur Jason Momoa gespeelde personage wel in zijn achterhoofd om af te kunnen wegen wat waarschijnlijk zou aanslaan bij het publiek. "Ik denk dat het altijd beter is om iets unieks te presenteren", aldus de regisseur, (maar) "we voelden ons wel verantwoordelijk om te bedenken wat goed in de markt zou liggen".

Volop te zien

Wakanda Forever is volop te zien in de Nederlandse bioscoopzalen. Check onze Bioscoopagenda om na te gaan waar de film bij jou in de buurt draait.

Beeld: Still 'Black Panther: Wakanda Forever' via Filmdepot/The Walt Disney Company Benelux
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films BioscoopAquaman (2018)Black Panther: Wakanda Forever (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws