Idris Elba weer te zien als Luther op eerste beelden van nieuwe Netflix-film

Idris Elba weer te zien als Luther op eerste beelden van nieuwe Netflix-film

We kennen Idris Elba al jaren als Luther uit Luther (2010–2019) en binnenkort keert hij terug als het personage in een film. De langverwachte voortzetting van detective John Luther is gehuld in mysterie, maar nu zijn de eerste beelden van de nieuwe Netflix-film Luther (2022) bekendgemaakt.

Nieuwe omgeving

De film brengt Idris Elba's karakter John Luther naar nieuwe omgevingen buiten het criminele Londen. Een besneeuwde bergtop om precies te zijn, maar nog altijd in zijn oude vertrouwde mantel jas. "We breken uit de gruizige straten van Londen, we brengen het een beetje daarbuiten," legt Elba uit. "En dat is geweldig. Het voelt alsof we nu een ander leven van de Luther-ervaring betreden."

Van TV naar film

Ondanks de verandering in locatie en medium belooft Elba dat de donkere toon nog steeds aanwezig zal zijn. "Het is echt gevaarlijk om bij een uitbreiding van televisie naar film er veel geld tegenaan te gooien en op dat moment de kenmerken van de serie te veranderen," vertelt hij in het interview met Empire Magazine. "Ik wilde ervoor zorgen dat, ook al hadden we een groter budget, [we] de parameters van Luther-land niet te veel vervormden. We versterken de actie en de inzet. Maar het [seizoen 3] man-onder-het-bed moment? Dat kost je niet veel geld. Die momenten zijn nog steeds intact." De overgang naar film geeft ook de gelegenheid om "de ui terug te pellen" en de tijd te nemen om dieper in te gaan op John Luther.

Naast Idris Elba zullen ook Andy Serkins en Cynthia Erivo in de film te zien zijn. Luther verschijnt rond maart 2023 op Netflix.

Luther (2022)
Kijk op Netflix • De film is een epische voortzetting van de veelgeprezen misdaadserie 'Luther' met Idris Elba.

Beeld: Still 'Luther' via Empire Magazine
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixLuther (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws